Из старите гадателски книги - І Ічаст

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)

1917,1945,1973, 2001, 2029 г.


Слънцето през тези години ще бъде в зодията Стрелец в жилището на Юпитер. Ще има голямо плодородие. Зимата започва с дъжд и завършва с големи ветрове. Пролетта ще е топла и дъждовита. Лятото - прохладно, а есента - с меко време и богата на грозде. В моретата ще има бури и големи вълнения. Сатурн с Опашката на дракона в първи небесен знак означава страшни кръвопролития, беди и нещастия за владетелите.

1918,    1946,1974, 2002, 2030 г.

Тези години ще бъдат плодовити, защото са под владението на Луната със зодията Стрелец в жилището на Юпитер. В началото зимата ще бъде спокойна, умерена, после - с много валежи. Пролетта ще е тиха. През лятото ще паднат градушки и поради големите горещини ще има много болести. Земята ще се разтресе. Есента ще е средна. Дребният добитък ще е добре. Зле ще е едрият с изключение на воловете. Ако Сатурн е в деветия небесен знак, ще настанат много боеве и болести. Владетелите ще обложат поданиците си с  тежки данъци и много от състоятелните хора ще обеднеят. Ще се появят разбойници.

1919, 1947,1975, 2003, 2031 г.

Годината ще е плодовита (особено на грозде), понеже ще бъде под владението на планетата Марс със зодията Козирог в жилището на Сатурн. Зимата ще бъде с много валежи. Пролетта ще е дъжделива, най-вече през март. Лятото няма да е горещо, затова ще е здраво. Ще се появят много скакалци. Есента ще е ветровита, топла, ще се явят болести. Ще има големи земетресения. Виното ще е добро, но ще се повредят овошките. По жътва ще стават наводнения. Понеже Сатурн е в седмия небесен знак, ще има войни и смърт. Сатурн заедно с Венера предрича смърт на някоя велика господарка. Много благородни и честни мъже ще станат жертва.

1920, 1948,1976, 2004, 2032 г.

През тези години владее планетата Меркурий със зодията Козирог. Годината ще е добра, но опасна за добитъка. Началото на зимата ще бъде студено, средата - мека, а краят - ветровит. Пролетта ще е дъждовита, студена и със слана. Лятото ще е ветровито, с дъждове, реките ще се напълнят. Житата ще се повредят. И есента ще е ветровита, дъждовита, със слана. Ще загине гроздето. Ще трябва да се молим Богу да ни пази от бедствия и болести, земетресения и опасни мълнии. Венера в седмия небесен знак предвещава тежки дни за бременните жени. А Меркурий в шестия небесен знак означава големи боеве и кръвопролития. Много тъмнини ще се отварят насила и ще се освобождават затворници.