Из старите гадателски книги - ІІІчаст

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)

1921,    1949, 1977, 2005, 2033 г.


Владееща през тези години е планетата Венера със зодията Козирог в жилището на Сатурн. Голямо изобилие на жито, грозде, коприна и всички плодове. Началото на зимата ще е студено и с градушки. Средата ще е нормална, а към края, преди още да дойде пролетта, времето ще се развесели. Пролетта ще е студена. Лятото - влажно.и с гръмотевици. През есента -големи и страшни наводнения. Ще има големи боеве и напразна смърт на хора. Един цар ще излезе на война и ще бъде голяма загуба на велможи. А после ще бъде глад, болести и смърт.

1922,1950, 1978, 2006, 2034 г.
През тази година, понеже владее планетата Сатурн със зодията Водолей в жилището на Юпитер, ще има благополучие във всичко. Затова и хората ще са радостни и весели. Зимата в началото ще е ветровита, около средата - нормална, а накрая - с поледици. Пролетта ще е хубава, с тихи дъждове. Ще върлува шарка. Есента ще е топла и изобилна на плодове. Трябва да се пазим от болести, които през тази година често ще водят до смърт. Един владетел и неговият приятел ще бъдат много загрижени, а поданици им - в мъчения. Ще настъпи голяма сиромашия.

1923,1951, 1979, 2007, 2035 г.
Гази година е под влиянието на Слънцето със зодията Водолей в жилището на Сатурн. Ще е студена, суха и ветровита. Посевите ще са бедни, но богати ще са овошките. Зимата ще е студена с вихрушки. Пролетта ту студена, ту топла. Лятото ще е с големи дъждове и порои. Реките ще се разливат и ще правят пакости. Затова ще трябва да се избърза със събирането на посевите и вършитбата. Есента в началото ще е студена, а после - смесена. Беди за мореплавателите. Много народ ще отстъпи от своето благочестие. Метежи, войни, непокорство, смърт на видни мъже. Ще се появят пови държави, които ще искат да ограбят земите на другите. Народите ще страдат. Ще се намали благополучието им.

1924,1952, 1980, 2008, 2036 г.
Годината ще е плодна най-много на жито и на вино, защото ще бъде под влиянието на Венера със зодията Риби в жилището на Юпитер. Пролетните сеитби ще са добри, овошки ще има много, но олио няма да има. Застрашава с градушки и страшни гръмотевици по планинските места и с наводнения - по равнините. През есента - смърт по жените, особено по омъжените. Общо над човешкия род ще бъде благополучие. Зимата ще започне суха, а после - мека и топла. Пролетта ще е много добра за лозята, за дърветата и за посевите. Лятото - ту топло, ту студено. Ранна жътва. До средата есента ще е топла и ясна, после - студена. Затова нивите трябва да се сеят по-рано. През тази година трябва да се въздържаме от много ядене и пиене.