Из старите гадателски книги - Vчаст

Даниела Минчева Написана от 

(4 гласа)

1930, 1958, 1986, 2014, 2042 г.
Ще владее планетата Марс със зодията Телец. Добъp плод по нивите. Зимата ще започне ветровита и суха, но после ще е добра за дърветата и лозята. Лятото ще е умерено. Жътвата ще е рано. Есента ще е ясна, топла и суха до средата, а после - студена. В някои страни ще станат големи земетресения. Ще тръгне смърт по големи и знаменити хора.

1931, 1959,1987, 2015, 2043 г.
Планетата Меркурий със зодията Близнаци в собствено жилище предвещава безплодна година, скръб и злополучие. Зимата ще е дъжделива и ще повреди дърветата. Ще има градушка. През лятото ще има и голям пек, и много облаци. Есента ще е ветровита, но здрава и полезна за гроздето. През тази година е добре да се присаждат плодни дръвчета. Разорение на една малка държава и на много градове и места, както и на отделни хора. Ще се умножи лукавството между хората. Мнозина ще копаят яма другиму, без да знаят, че който копае гроб на друг, сам пада в него. Много боеве, измами и зли дела, в които трудно ще различиш добрия от лошия и лъжеца от праведния. Затова вредите и разоренията ще бъдат общи и големи.


1932,1960,1988, 2016, 2044 г.
В тези години владее планетата Юпитер със зодията Близнаци в жилището на Меркурий. Ще има много болести и скъпотия. Житото ще бъде много, но малко ще бъде гроздето. Началото на зимата ще е дъждовно, средата - ветровита, а краят - мъглив. Пролетта ще се окаже непостоянна. Лятото ще е повече прохладно. Есента - мокра, студена, променлива. Ще се появят много болести. Годината ще бъде бедна. Опасна за бременните жени. Един владетел ще претърпи много премеждия, дори и смърт.

1933, 1961,1989, 2017, 2045 г.
Владеещата планета на тези години е Сатурн със зодията Везни в жилището на Венера. Плодородието ще е средно. Зимата ще е ветровита и с големи поледици. Пролетта ще е суха и приятна. Лятото - топло и твърде безводно. През също така топлата есен ще се появят различни болести. Градушки, които ще допринесат много щети. Завист и конфликти между големите. Ще се появят разбойници, но честните хора ще останат да живеят в благополучие.