Из старите гадателски книги - VІчаст

Даниела Минчева Написана от 

(2 гласа)

1934,1962,1990,2018, 2046 г.
Тази година се владее от Слънцето със зодията Рак а жилището на Луната. Голямо изобилие и евтиния на всички плодове. Здраве за хората. Зимата ще е топла, а пролетта - дъждовита. Лятото и есента ще са ветровити. Ще има много вино, мед, масло, коприна и риба. Смърт по малките деца, несъгласие между военните и големи убийства, народни възмущения и избавление от мъченичество на един голям народ. Един владетел ще пътешества. Смърт сред големите хора. Ще бъдат ощетени много висши офицери. Ще се появят злодеи. Ще намалее благочестието между християните.

1935,1963,1991,2019, 2047 г.
Тези години са под владението на Луната със зодията Лъв в жилището на Слънцето - можем да се надяваме на плодородие и здраве. Зимата ще бъде студена, пролетта - отначало студена, после мека. Лятото започва студено, а завършва много горещо. През есента ще се появят болести. Много конфликти и смърт сред хората. Данъците ще растат. Злодеите ще се увеличат много. От крадци ще потрепери светът. А мъдрите хора ще претърпят гонения и много вреди.


1936,    1964, 1992, 2020, 2048 г.
Тези години се владеят от планетата Марс със зодия Лъв в жилището на Слънцето. Ще има много жито, но мор по едрия добитък. Дивите зверове в горите ще се умножат. Вреда на овошките. Стълкновения между хора. Убийства. Ще умре една държавница и други големи хора. Страшни земетресения. Началото на зимата ще е мразовито. Бури ще събарят дървета. Пролетта и лятото ще са дъждовни. Есента ще е топла и болестна. През тази година трябва да ядем малко хляб и да пием повече вино.

1937,    1965,1993, 2021, 2049 г.
През тези години владее планетата Юпитер със зодията Лъв в жилището на Слънцето. Ще бъдат благодатни на всичко - жито, коприна, овошки, грозде. Но болестите ще прераснат в мор. Затова трябва през тези години повече вино да пием. През зимата ще има лют студ. Пролетта и лятото ще са дъждовити с гръмове и светкавици. През есента ще има наводнения и болести. Да си поставяме мярка в яденето. Много войска ще загине. Стълкновения и беди за владетелите. Препирни и несъгласия между всички хора. Големи метежи в някои части на Земята.