Китайски хороскоп - Вол

Даниела Минчева Написана от 

(1 глас)

Родените през 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 са Вол

Прочути личности, родени в годината на Вол

Йохан Себастиан Бах, Ричард Бъртън, Барбара Буш, Чарли Чаплин, Тони Къртис, Уолт Дисни, Джейн фонда, Джералд Форд, Хендел, Адолф Хитлер, Дъстин Хофман, Джесика Ланг, Наполеон, Робърт Редфорд, Ян Сибелиус, Брус Спрингстийн, Пол Ню-ман, Джак Никълсън, Мерил Сгрийп, Маргарет Тачър, принцеса Даяна, Туй ги.

Волът е роден под знаците на равенството и упоритостта. Той е съвестен и усърден работник и всичко, с което се заеме, върши по решителен, методичен и упорит начин. Надарен е да бъде водач и често му се възхищават за неговата непреклонност и безкомпромисност. Знае какво иска да постигне в живота и доколкото е възможно, не допуска да го отклонят от крайната му цел.

Волът взема много надълбоко своите задължения и отговорности. Той е решителен и ловко се възползва от всяка предоставена възможност. Освен това е искрен и има голямо доверие в приятели и колеги. Въпреки това често е самотен. Волът е сдържан и не обича да споделя, а каквото мисли, го казва само на себе си. Освен това изключително много цени своята независимост, обича по своему да върши нещата и не се поддава на волята на други хора или на някакъв натиск отвън.


По природа обикновено е спокоен и муден, ала ако нещо го разсърди или реши, че някой го е подвел, може да избухне и да изпадне в ярост. Често е упорит и инатлив, а това може да го доведе до конфликтни положения. Обикновено успява да се наложи, но не дай боже да не стане каквото той иска - не умее да губи и изживява изключително зле всяко поражение или загуба.
Волът често е дълбокомислен и ученолюбив. Не се слави с чувството си за хумор и не се отнася благосклонно към хитроумните технически изобретения или нововъведения. Той е стабилен, обича традициите и предпочита да се придържа към утъпканите пътеки.

Домът играе изключително голямо значение за Пола и в някакъв смисъл той го има за свое лично светилище. Семейството му често е сплотено, а Волът бди всеки негов член да си изпълнява съответните домашни задължения. Волът има склонност да трупа вещи, но го върши по добре организиран и точен начин. Отдава огромно значение на точността и нищо не може да го вбеси повече от принудително чакане - особено ако се дължи на нечия небрежност. Волът може да е изключително взискателен началник.

Веднъж установи ли се на работа и в свой дом, Волът предоволно ще си остане там дълги години. Не обича промяната и не си пада особено по пътуванията. Затова пък работата в градината му доставя удоволствие, както и други занимания на открито, така че често ще го срещнем навън в свободното му време. Обикновено Волът е добър градинар и при всяка възможност гледа да се сдобие със свободна за обработване площ около къщата си. Предпочита да живее на село, а не в големия град.

Благодарение на своята усърдност и прилежност Волът постига успех в работата, на която се е посветил - стига да му предоставят възможност да действа по собствено усмотрение. Неизменно преуспява в политиката, селското стопанство и други области, които се нуждаят от специална квалификация. Освен това е талантлив и в областта на изкуствата, много Волове постигат голям успех като музиканти и композитори.

Волът не е открит като някои други знаци и му трябва доста време, за да се сприятели и да се отпусне в чуждо присъствие. Ухажванията му са обикновено продължителни, но направи ли избора си, ще остане предан и верен на партньора си. Особено добре се разбира
с родените под знака на Плъха, Заека, Змията и Петела. Може да установи добри отношения също така с Маймуната, Кучето, Свинята и с други волове, но няма да намери общ език с чувствителната Коза, която се ръководи от своите настроения. Трудно се разбира също така с Коня, Дракона и Тигъра, защото Волът предпочита тихо и мирно съществуване, докато родените под тези три знака са прекалено жизнени и им-пулсивни за него.

Жената Вол има добър и любвеобилен характер, а семейството е нейна радост и гордост. Винаги се старае много за партньора си и може да бъде добросъвестна и любвеобилна. Тя е отличен организатор, много е решителна и често постига в живота онова, към което се стреми. Сериозно се интересува от изкуства и нерядко е талантлив художник или музикант.

Волът е много земен. Той е искрен, предан и непретенциозен. Но е и сдържан и понякога прави впечатление на надут и незаинтересован. Характерът му е кротък, ала под тази кротост се крият силна воля и големи амбиции. Има смелост да отстоява убежденията си и не се интересува от последствията, ако вярва в нещо. Вдъхва увереност и доверие и рядко му липсват хора, готови да го подкрепят, или почитатели на неговия силен и решителен нрав.