Китайски хороскоп - Тигър

Даниела Минчева Написана от 

(2 гласа)

Родените през 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 са Тигър

Прочути личности, родени в годината на Тигър

Кралица Беатрикс Холандска, Бетховен, Джон Бон Джови, Агата Кристи, Джеймс Кавел, фил Колинс, Айседора Дънкан, Шарл дьо Гол, Айзенхауър, Фредерик форсайт, Карл Маркс, Мерилин Монро, Марко Поло, Стиви Уондър.

Тигърът е роден под знака на храбростта. Той е силен и властен и обикновено е непоколебим във възгледите и вярата си.

Има силна воля, много е решителен и почти всичко, с което се заема, върши с невероятна енергия и ентусиазъм. Тигърът е буден, жив и съобразителен, а умът му непрестанно работи. Той е много оригинален мислител и винаги прелива оТ нови идеи или е изпълнен с ентусиазъм по отношение на нов план или проект.

Тигърът обожава предизвикателствата и обича да се замесва във всяко нещо, което според него е обещаващо или е грабнало въображението му. Готов е на рискове и мрази да се чувствува зависим от договори или нечии разпоредби. Тигърът трябва да е свободен да действа както намери за добре и поне веднъж в живота си ще пренебрегне всякаква предпазливост и те постъпи според желанията си.

По характер е наистина доста неспокоен и припрян. Макар често да се посвещава изцяло на някакъв план, нищо чудно първоначалният му ентусиазъм да се поохлади, ако нещо по-привлекателно обсеби вниманието му. Тигърът е и много импулсивен и в живота му не липсват случаи, когато е действал така, че впоследствие е съжалявал. Ако проявява по-голяма готовност да обмисля всичко добре и да постоянства
във възможните си начинания, почти сигурно е, че би се радвал на по-голям успех от постигнатия.


За щастие Тигърът успява в повечето свои начинания, но щом нещо не става така, както се е надявал, той е предразположен към тежки депресии и често му е нужно доста време, за да се възстанови. Животът му е изпълнен с превратности.

Иначе много лесно се приспособява. По дух е аван-тюрист и рядко се задържа дълго на едно място. Докато е млад, вероятно ще опита силите си в няколко раз« лични професии, а също така често ще сменя и местов жителството си.

Тигърът е много честен и открит в отношенията си с хората. Ненавижда лицемерието и лъжата. Слави се и като доста прям и праволинеен и никога не се колебае да каже какво мисли. Понякога е твърде неспокоен - най-вече срещу всякаква форма на дребнаво ръководство, и макар това да води до конфликт с околните, не би се въздържал от спор или не би отказал да се бори за онова, което смята за правилно.

Тигърът е роден за лидер и неминуемо се издига до върха на избраната професия. Но не търпи нищо бюрократично или обстоятелствено, а и не обича да се подчинява на заповеди. Доста е упорит и твърдоглав и предпочита да запазва известна независимост в дейсн твията и да отговаря единствено пред себе си. Склоч нен е да приема, че успехите му са резултат от собствените му усилия и само в краен случай би поискал  помощ от някого.

Въпреки че е самоуверен и има качества на лидер по ирония на съдбата изпада в нерешителност и честа отлага до последния възможен момент взимането на важно решение. Освен това е доста чувствителен към критика.

Макар да умее да печели пари, Тигърът е доста голям прахосник и невинаги използва натрупаното по най-добрия начин. Понякога е толкова щедър, че обн сипва приятелите и близките си със скъпи подаръци.
Тигърът се вълнува много за репутацията си и винаги мисли какво впечатление ще направи на околните. Държи се с достойнство и му е приятно да е център на вниманието. Умее да печели похвали и за себе си, и за каузите, които защитава.

Често се жени млад и е най-щастлив с родените под знака на Глигана, Кучето, Коня и Козата. Разбира се добре й с родените под знака на Плъха, Заека и Петела, но смята, че Волът и Змията са прекалено спокойни и сериозни, за да му допаднат, а твърде пакостли-вата и нагла Маймуна е прекалено изпитание за нервите му. Тигърът не се погажда особено и с друг Тигър, както и с Дракона - всеки от партньорите ще се опитва да властва над другия и ще им е трудно да постигнат и най-нищожни компромиси.

Жената Тигър е жизнена, умна и умее да посреща и забавлява великолепно гостите си. Обикновено е много привлекателна и полага особени грижи за външността си. Проявява се като предана майка и докато, от една страна, е убедена, че децата й имат право на лична свобода, от,друга, съумява да ги учи и възпитава отлично и прави всичко възможно те да са добре гледани и да не изпитват нужда от нищо. Подобно на мъжа Тигър тя е с всестранни интереси и държи на независимостта и свободата си, за да ходи където поиска и да прави каквото поиска. Освен това е и много щедра и великодушна.

Тигърът има чудесни качества. Той е честен, храбър и често е извор на вдъхновение за околните. Съумее ли да обуздае невъздържаността на неспокойния си характер, почти сигурно е, че животът му ще е наистина пълноценен и щастлив.