Китайски хороскоп - Заек

Даниела Минчева Написана от 

(2 гласа)

Прочути личности, родени в годината на Заека

Всички родени през 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 са Заек

Ингрид Бергман, Фидел Кастро, Конфуций, Кари Грант, Уитни Хюстън, Гари Каспаров, Роджър Мур, Джордж Оруел, Ева Перон, Нийл Седака, франк Синатра, Артуро Тосканини, Лив Улман, кралица Виктория, Орсън Уелс.

Заекът е роден под знаците на добродетелността и; благоразумието. Той е интелигентен, с добри обноски и предпочита спокойния и мирен живот. Не обича недоразуменията и неприятностите и се стреми да не влиза в спорове и кавги. До голяма степен е пацифист и обикновено оказва омиротворяващо въздействие върху околните.

Има широки интереси, по правило разбира от изкуство и от изящните страни на живота. Освен това знае как да се забавлява и често посещава най-добрите ресторанти и нощни заведения в града.

Заекът е остроумен и интелигентен събеседник, който с удоволствие участва в интересни разговори. Нерядко другите хора търсят неговите съвети и мнения, като разчитат на дискретността и дипломатичността му. Той почти никога не би повишил тон и се прави, че не забелязва неприятни за него неща само за да има мир. Заекът обича да поддържа добри отношения с всички, но би могъл да бъде много чувствителен и да се засяга от критиките. Също така пръв би се отстранил, ако забележи, че присъствието му създава някакви главоболия.

Заекът е спокоен и квалифициран работник, отличава се с изключително добра памет. Справя се умело с бизнес и финанси, но успехът му често зависи от преобладаващите условия. Мрази напрегналите ситуации, както и необходимостта да взима бързи и ненадейни решения. Удаде ли му се възможност, най-грижливо и предпазливо планира разнообразната си дейност. Не обича да поема рискове, не му се нравят промените. В общи линии се стреми към сигурно, спокойно и стабилно съществуване, като предпочита да оставя нещата такива, каквито са, стига да го задоволяват.


В повечето случаи Заекът е добросъвестен и благодарение на своята методичност и предпазливост обикновено преуспява в избраната от него професия. Може да бъде добър дипломат, адвокат, продавач в магазин, администратор, свещеник, както и да се справя отлично с всяка работа, свързана с превъзходната му способност да общува с хората. Лоялен е към работодателите си и се ползва с уважение заради своята честност, но ако получи голяма власт, може да стане прекалено деспотичен и авторитарен.

Заекът отдава голямо значение на своя дом и често посвещава много време и пари, за да го поддържа и снабдява с всякакви луксозни нововъведения - той твърде много обича лукса! Освен това си пада по ко-лекционерството; на много Зайци им прави удоволствие да колекционират старинни предмети, марки, монети, художествени произведения или каквото и да било друго, стига да им хване окото или действително да ги заинтересува.

Жената Заек е добра, мила и внимателна и би направила всичко възможно, за да създаде приятна и обичлива атмосфера в дома си. Освен това тя е много общителна и с удоволствие кани и забавлява гостите си. Умее да използва максимално времето си и макар че се отдава на безброй дейности, винаги успява да намери свободни минути, за да почете илй да побъбри с приятелка. Притежава великолепно чувство за хумор, много е артистична и често има градинарски талант.

Заекът се грижи много за външността си, така че обикновено е облечен елегантно и с вкус. Освен това придава голямо значение на взаимоотношенията си с другите хора и сърдечните чувства за него са твърде важни. Обикновено има цял куп обожатели и преди да се задоми, изкарва по няколко сериозни любовни връзм ки. Заекът е от най-верните партньори в живота, но си подхожда най-добре с родените в годините на Козата, Змията, Глигана и Вола. Благодарение на своя общителен и добродушен нрав може да се разбира добре и с Тигъра, Дракона, Коня, Маймуната, Кучето или с друг Заек, но би бил притеснен в присъствието на Плъха и Петела, тъй като родените в тези години обичат да говорят направо, без заобикалки, и да критикуват, а Заекът просто ненавижда каквато и да било критична забележка или спор.

Заекът обикновено се радва на късмет в живота и често има щастието да попадне на мястото си. Той е талантлив и схватлив, но понякога поставя удоволствието над работата и при възможност гледа да си живее живота. Понякога може да се отнася с известно подозрение и резерви към мотивите на другите хора, но, общо взето, има дълъг, щастлив и доколкото това е възможно, безбурен живот.