Китайски хороскоп - Дракон

Даниела Минчева Написана от 

(5 гласа)

Всички родени през 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 са Дракон

Прочути личности, родени в годината на Дракона

Джоан Бейз, Каунт Бейси, Кенет Кларк, Бинг Кросби, Салвадор Дали, фей Дънуей, Нийл Даймънд, Че Гевара, Жана Д'Арк, Мартин Лутър Кинг, Джон Ленън, кралица Маргарита П Датска, Йехуди Менухин, Франсоа Митеран, флорънс Найтингейл, Гре-гъри Пек, Клиф Ричард, Джордж Бърнард Шоу, Ринго Стар, Пърли Темпъл.

Драконът е роден под знака на щастието. Той е горд и енергичен, освен това изключително самоуверен. Много е интелигентен и схватлив, бързо умее да се възползва от неочаквано появили се възможности. Той е амбициозен, решителен и преуспява във всичко, с което се залови. Освен това е нещо като перфекционист, обича да изпилва нещата и навсякъде прилага и държи на високите изисквания, които има и към самия себе си.

Драконът трудно понася глупаци около себе си и обикновено прибързано и остро реагира на всичко, което го дразни. Често е прекалено рязък и прям в своите възгледи и определено не се слави нито като тактичен, нито като дипломатичен човек. Много често обаче приема буквално хората и лековерно им се доверява, заради което понякога изглежда наивен. Но почувства ли, че доверието му е измамено или честта накърнена, става силно язвителен и му трябва дълго време, за да прости или забрави.

Драконът е необикновено открит и като магнит привлича хората. Обича да бъде в центъра на общественото внимание и е в стихията си, когато е изправен пред труден проблем или напрегната ситуация. Може да се каже, че в много отношения е показна личност и затова рядко остава без публика. Мненията и становищата му се ценят високо, а на самия него никога не му липсват интересни, често направо „еретични" идеи.


Много е енергичен и жизнеспособен. Когато преследва ясна цел, издръжливостта му се увеличава многократно - готов е да не спи с дни и нощи. Но може да бъде и много импулсивен. Невинаги се замисля върху последствията от собствените си действия и обича да живее за момента. Нищо не може да го вбеси повече от чакането. Драконът мрази всякакви закъснения и отлагания и дори и най-малкото забавяне го разгневя-ва до неузнаваемост. Определено може да се каже, че търпеливостта не е присъща на природата му.

Драконът няма никакви съмнения относно собствените си способности. Прекалено самоуверен е и в случай, че не внимава, може да допусне сериозни грешки в преценките си за хората и нещата. А в даден момент такова заблуждение ще се окаже пагубно, въпреки че Драконът винаги намира сили и способности в себе си да се съвземе и преодолее препятствието.

Драконът бързо се утвърждава. Неговата силна воля и желание за успех често го отвеждат до върховете на избраната професия. Има качества на водач и винаги преуспява на пост, който му дава възможност да прилага и осъществява собствените си идеи и да следва собствената си политика. Обикновено постига успех в политиката, шоубизнеса, като директор на собствено предприятие или във всяка друга професионална сфера, свързана със средствата за масова информация.

Драконът разчита изключително на собствената си преценка и често с презрение отхвърля съвета и мнението на други хора. Обича да се чувства независим и много от Драконите стигат дотам, че се вманиачават на тази тема и за цял живот остават неомъжени или неоженени. Въпреки че Драконът винаги се радва на много почитатели. Мнозина се възхищават от ярката му индивидуалност и забележителен външен вид. Ако все пак се реши на брак, това със сигурност ще стане на млада възраст и несъмнено ще се чувства много добре, ако попадне на партньор или партньорка от знаците Змия, Плъх, Маймуна или Петел, докато Заекът, I лиганът, Конят и Козата ще му бъдат идеални приятели и с удоволствие ще „пригласят" на младежките му лудории. Помежду си драконите също не биха имали търкания, защото добре ще се разбират един с друг, но съжителството им с Вола и Кучето не би имало успех, защото те сто на сто ще бъдат критично настроени към импулсивното му и демонстративно поведение. Трудно ще му бъде също така да се сближи и с Тигъра, тъй като Тигърът подобно на самия Дракон е много открит, прям и волеви и може да му съперничи.

Жената Дракон знае много добре какво иска от живота и методично и решително работи за неговото осъществяване. Никаква работа не може да я уплаши и дори най-черният и изнурителен труд не я отклонява от целта й, която спира да преследва само след като я настигне. Тя е изключително практичен човек и не страда от излишни скрупули или задръжки. Мрази хомота на ежедневието и дребнавите еснафски условности; обича свободата, за да налага своето и за да прави каквото си иска без никакви ограничения. Подобно на мъжа Дракон тя също има навика да изразява мнението си прекалено прямо и невъздържано.

Драконът има всестранни интереси. С удоволствие спортува, като предпочита игрите на открито. Обича и да пътува, и то из затънтени и странни места, които не фигурират в популярните туристически справочници. Авантюристичният дух у него е много силен и ако му позволяват финансовите възможности (Драконът обикновено проявява доста разумно отношение към парите), той ще пропътува много земи през живота си.

Драконът е ярка личност. Има високи изисквания към хората, с които дружи, и на млади години прави впечатление на преждевременно развит. Има много приятели и почти винаги е в центъра на вниманието. Обаятелен е и толкова самоуверен, че често увлича хората след себе си и ги вдъхновява за различни дела. В Китай винаги предвожда карнавалите и се смята за благословен с неимоверен късмет.