Китайски хороскоп - Змия

Даниела Минчева Написана от 

(4 гласа)

Всички родени през 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 са Змия

Прочути личности, родени в годината на Змията

Кристиан Диор, Боб Дилън, Махатма Ганди, Грета Гарбо, Гладстон, принцеса Грейс от Монако, Дж. ф. Кенеди, Ейбрахам Линкълн, Мао Дзедун, Дийн Мартин, Анри Матис, Насър, Аристотел Онасис, Жаклин Онасис, Пабло Пикасо, Едгар Алън По, Жан-Пол Сартр, Франц Шуберт.

Змията е родена под знака на мъдростта. Тя е високо интелигентна и умът й е вечно жив. Постоянно гради планове и търси начини да използва безкрайните си умения. Тя е задълбочен мислител и обича да медитира и разсъждава.

Много пъти в живота си тя смъква някоя от прословутите си змийски кожи и променя напълно интересите си или се залавя със съвършено различна работа. Змията обича предизвикателствата и рядко греши. Тя е добър организатор, има забележителен делови нюх и обикновено е щастлива във финансово отношение. Повечето хора от този знак са финансово обезпечени към края на живота си, ако, разбира се, не играят комар - Змията се смята за най-големия комарджия в целия китайски Зодиак.

Като цяло Змията има уравновесен и ведър характер и предпочита спокойствието, те обича напрегнатата атмосфера и мрази да я карат да взима бързи решения. Не обича и да й се бъркат в работата и е склонна да следва по-скоро собственото си мнение, отколкото да се вслуша в съвет.

Понякога изглежда самотна. Тя е спокойна, сдържана и често й е трудно да общува с околните. Няма време за празни клюки и сплетни и никак не понася глупаци. Но има много добро чувство за хумор, нещо наистина неоценимо в кризисни моменти.


Змията не се бои от тежка работа и е безпогрешнавъв всичко, което върши. Тя е много решителна и често дори безмилостна в стремежа си непременно да постигне своите цели. Нейната увереност, воля и съобра-зителност обикновено й осигуряват успех, но в случай на провал й е нужно доста време, за да дойде на себе си. Не може да понася поражения и никак не умее да губи.

Случва се да е подозрителна и не се доверява особено охотно на другите. Понякога нейната потайност и недоверчивост се обръщат против нея. Изобщо това е черта, която всички, родени под съответния знак, трябва да се опитват да преодолеят.

Друга характерна особеност на Змията е склонността й да почива след всеки неочакван или продължителен пристъп на активност. Тя изгаря толкова много нервна енергия, че без подходящи грижи и, разбира се, без специално внимание е предразположена към високо кръвно налягане и нервни разстройства.

Често се твърди, че се изявява късно в живота. То е, защото прекалено дълго търси онази работа, която я прави истински щастлива. Иначе обикновено се справя добре с всяко начинание, особено ако е свързано с изследователска работа и писане; подходяща е за всеки пост, осигуряващ й пълната свобода да развие и осъществи идеите и плановете си. Тя е добра като учител, политик, кадровик и съветник.

Подбира много внимателно приятелите си и макар да контролира стриктно финансите си, проявява особена щедрост към хората, които обича. За нея е дреболия да отрупва приятелите и любимите си със скъпи подаръци или с билети за най-добрите театри в града. В замяна иска лоялност. Змията има силно развито чувство за собственост и затова, разбере ли, че са злоупотребили с доверието й, става ужасно подозрителна и се оскърбява дълбоко.

Змията се слави и с очарователната си външност и никога не остава без обожатели. Особено привлекателна е жената Змия. Тя е изискана, елегантна и с отличен (и често скъпоструващ) вкус по отношение на облеклото. Изключително сведуща в светските дела,тя има много и най-различни приятели и умее невероятно ловко да очарова околните. Освен това е с много и разнообразни интереси и често хората търсят и ценят високо съвета и мнението й. Като цяло е човек със спокоен характер и макар да се ангажира с много дейности, обича да си запазва свой периметър в работата.

Сърдечните дела са от особено значение за Змията и често, преди най-сетне да се спре на определен човек, преживява много любовни романи. Опитът ще я научи, че най-подходящи за нея са родените под знака на Вола, Дракона, Заека и Петела. Би могла и да е в доста добри отношения с родените под знака на Плъха, Коня, Козата, Маймуната и Кучето, при условие обаче, че те не й отнемат свободата да следва собствените си интереси. Но тя трябва непременно да избягва връзка с друга Змия, защото двете лесно ще изпаднат във взаимна подозрителност. На змията й е трудно да се погажда и с честния и прекалено, земен Глиган, а скоро ще открие, че Тигърът влияе твърде пагубно върху стремежа й към мир и покой.

Змията безусловно цени красивото в живота. Тя обича добрата храна и често се интересува сериозно от изкуство. Обожава и четенето и изпитва непрестанен интерес към философията, политическата мисъл, религията и окултните науки. Привлича я непознатото и нейният любознателен ум винаги търси отговор. Някои от най-оригиналните световни мислители са родени под този знак и макар да не си признава охотно, Змията често притежава способностите на медиум и доста се осланя на интуицията.

Тя. съвсем не е най-активният член на китайския Зодиак. Предпочита да напредва със собствен ритъм и прави това, което иска. До голяма степен е господар на самата себе си и през своя живот ще опита силите си в много начинания. Змията е по-скоро аматьор, но рано или късно-обикновено когато най-малко го очаква - упоритата работа и усилията й ще бъдат оценени и тя непременно ще постигне онзи успех и финансова сигурност, за които тъй мйого мечтае.