Китайски хороскоп - Кон

Даниела Минчева Написана от 

(3 гласа)

Всички родени през 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 са Кон

Прочути  личности, родени в годината на Коня

Нийл Армстронг, крал Бодуен Белгийски, Самюел Бекет, Ленард Бърнстейн, Леонид Брежнев, Рей Чарлс, Шопен, Шон Конъри, Клинт Истууд, Никита Хрушчов, Хелмут Кол, Ленин, Пол Маккартни, сър Исак Нютон, Рембранд, Теодор Рузвелт, Франклин Д. Рузвелт, Ануар Садат, Пол Саймън, Барбра Стрейзанд, Джон Траволта, Вивалди.

Конят е роден под знака на изяществото и пламенността. Мил и приятен в обноските си, той обикновено е търсен и обичан. С удоволствие общува с хората, ходи на гости, включва се във всякакви обществени изяви.

Жив и общителен, той обича да е център на вниманието. Притежава качества на водач, уважават го за неговата честност и праволинейност. Тъй като е красноречив и убедителен оратор, той с готовност се впуска в дискусия и спор. Конят се отличава с пъргав ум и завидна възприемчивост.

За сметка на това е избухлив и макар че му минава бързо, често казва неща, за които по-късно съжалява. Трудно пази тайна.


Конят има разностранни интереси и се включва в множество разнообразни начинания. Понякога обаче се захваща с толкова много неща, че пилее силите си и не успява да доведе нищо докрай. Склонен е често да сменя кръга на интересите си и да следва последните модни увлечения, докато не изникне нето по-ново и вълнуващо.

Конят иска да е независим и да има свобода в действията си. Ненавижда дребнавите ограничения и доколкото е възможно, предпочита сам да си бъде господар. Но въпреки свободолюбието си държи да чувс-тва подкрепата и одобрението на околните.

Даровитостта на Коня и неговият приветлив характер го улесняват да напредне в живота. Предизвикателството го стимулира, в работата си той е методичен и упорит. Ако обаче някое от начинанията му претърпи крах, необходимо му е много време да се съвземе и да преодолее провала. За Коня успехът е всичко. Неуспехът е катастрофа и унижение.

Конят обича разнообразието в живота и опитва много и различни професии, преди да се установи на постоянна работа. Дори и тогава продължава да търси нови по-добри възможности за изява. Неспокойна натура е и лесно се отегчава. Постига обаче големи успехи, когато работата му дава достатъчно свобода да разгърне инициативата си или възможност за контакти с хора.

Въпреки че у него няма подчертан стремеж за натрупване на състояние, Конят борави внимателно с парите си и рядко изпада в затруднения.

Обича да пътува из далечни и непознати места. В даден момент може да го поблазни мисълта да поживее известно време в чужбина. Тъй като лесно се приспособява, ще открие, че се чувства добре където и да отиде. Конят обръща голямо внимание на външността си и обича да носи модни, елегантни дрехи. Привлекателен е за противния пол и има множество романтични изживявания, преди да създаде семейство. Той е верен и грижовен партньор, но въпреки семейната си обвързаност държи да запази в известна степен своята независимост и да следва свободно интересите и хобитата си. Много подходящи за него са хората, родени пода знака на Тигъра, Козата, Петела и Кучето. Конят се разбира добре и със Заека, Дракона, Змията, Глигана, както и с друг Кон. Волът е твърде сериозен и нетолерантен за него. Ще има затруднения с Маймуната и Плъха - Маймуната е прекалено любознателна, а Плъхът държи на сигурността - затова и двамата ще се дразнят от независимия характер на Коня.
Жените, родени под знака на Коня, са обикновено много привлекателни, дружелюбни и приветливи. Те са високо интелигентни, с разнообразни интереси, следят с живо участие всичко, което става около тях. Обичат спорта и движението, с голямо удоволствие се включват във всякакви начинания, които се провеждат на открито. Пътешествията, литературата и изкуствата са техни любими занимания. Много добри събеседници са.

Макар че Конят понякога е своенравен и доста его-центричен, той по принцип е внимателен и деликатен и охотно помага на другите. Има чувство за хумор и обикновено прави добро впечатление. Ако успее да овладее неспокойната си природа и решително обуздае избухливостта си, Конят ще спечели много приятели, ще води активен светски живот и ще постигне повечето от целите, които си е поставил. В живота му рядко ще има скучни моменти.