Китайски хороскоп - Коза

Даниела Минчева Написана от 

(6 гласа)

Всички родени през 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 са Коза

Прочути личности, родени в годината на Козата

Айзък Азимов, Джон льо Каре, Нат Кинг Коул, Катрин Деньов, Дъглас Феърбанкс, Мик Джагър, Микеланджело, Рупърт Мърдок, Мусолини, Робърт де Ниро, Рудолф Валентино, Вангелис, Лех Валенса, Анди Уорхол.

Козата е родена под знака на изкуството. Тя има силно въображение, творческа дарба и е ценител на изящните неща в живота.

Тя има лек характер и предпочита да живее в отморяваща ненапрегната атмосфера. Ненавижда всеки раздор или неприятно преживяване и не се чувства добре, ако я ограничава рутина или твърдо разписание на времето. Козата не понася да я пришпорват против волята й и независимо от привидно безгрижното си отношение към живота, спада по-скоро към перфекционистите, така че започне ли да работи върху някакъв проект, с положителност ще вложи всичко от себе си.

Най-често Козата предпочита да работи в екип, а не самостоятелно. Предпочита да получава подкрепата и насърчението на околните, а оставят ли я да действа сама, може да се обърка и да развие песимистично отношение към нещата. Когато е възможно, Козата отстъпва на другите да вземат сериозните решения, а тя се съсредоточава върху собствените си задачи. Но ако все пак вземе особено присърце някой въпрос или й се наложи в един или друг случай да отстоява себе си, действа непоколебимо и точно.

Козата притежава дарбата да убеждава и нерядко използва голямото си очарование, за да постигне целите си. Но тя изпитва силни колебания, ако се наложи да изрази истинските си чувства, и стига да развие в себе си по-голяма откровеност, ще постигне много по-добри резултати.


По природа Козата е кротка и сдържана, но когато се озове сред компания, която й допада, често става център на вниманието. Тя може да бъде много забавна, великолепен домакин и превъзходен събеседник. Попадне ли в светлината на прожекторите, адреналинът й стремително се покачва и с положителност ще се представи блестящо - особено ако ситуацията й позволява да се възползва от артистичните си наклонности.

От всички знаци на китайския Зодиак Козата като че ли е най-артистичният. Независимо дали в областта на театъра, литературата, музиката или изобразителното изкуство, определено ще остави трайни следи. Тя е роден творец и е най-щастлива, когато се занимава с художествена дейност. Но дори тогава се чувствува по-добре, ако работи съвместно с други хора, отколкото самостоятелно. Тя се нуждае от вдъхновение и от насочващо влияние и открие ли същинската си професия, често получава широко признание.

Освен че храни любов към изкуствата, Козата обикновено е и силно религиозна и много дълбоко се вълнува от природата, животинския свят и живота на село. Тя също така не е безразлична към физическата форма и мнозина родени под този знак с успех се занимават с някой вид спорт.

Въпреки че Козата не показва особен интерес към материалните неща и парите, тя често вади късмет във финансовите дела и рядко й липсват необходимите средства. Но показва склонност да си угажда и да пилее парите си, щом ги спечели, вместо да подсигури бъдещето си.

Козата обикновено напуска дома си още в ранна младост, но завинаги запазва силна привързаност към своите родители и другите членове на семейството си. Освен това изпитва носталгия по миналото и се знае,
че често пази за спомен предмети от детството си и сувенири от местата, по които е била. Домът й не е от най-подредените, но тя знае точно къде се намират вещите й, които винаги лъщят от чистота.

Сърдечните преживявания са особено важни за родените под знака на козата и тя най-често изживява редица романтични истории, преди най-сетне да се спре на някого. Въпреки че Козата много лесно се приспособява, тя предпочита сигурността и постоянството и най-добре се разбира с родените под знака на Тигъра, Коня, Маймуната, Глигана и Заека. Може да поддържа добри отношения и с Дракона, Змията, Петела и друга Коза, но Волът и Кучето са прекалено сериозни за нейния вкус. Нито пък ще й допадне особено пестеливостта на Плъха.

Жените, родени под знака на Козата, посвещават цялото си време и енергия на своето семейство. Те подреждат с отличен лукс дома си и често използват големите си артистични дарби, за да изработват сами облекла за себе си и за своите деца. Особено голяма грижа отделят на външния си вид и са извънредно привлекателни за противния пол. Въпреки че не са от най-организираните хора, милото им поведение и пленителното им чувство за хумор създават приятно впечатление навсякъде. Те са и добри готвачки и често се отдават с удоволствие на занимания с градината си или сред природата.

Козата лесно печели приятели и, общо взето, хората се чувстват добре в нейната компания. Тя притежава умението да разбира другите и макар понякога да проявява упорство, може, особено ако я подкрепят и насърчават, да живее щастливо и удовлетворително живота си. И в колкото по-голяма степен осъществява артистичните си наклонности, толкова по-щастлива ще е.