Китайски хороскоп - Маймуна

Даниела Минчева Написана от 

(6 гласа)

Всички родени през 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016 са Маймуна

Прочути личности, родени в годината на Маймуната


Юлий Цезар, Джони Кеш, Чарлс Дикенс, Джейсън Донован, Скот Фицджералд, Пол Гоген, Хари Худини, Линдън Джонсън, Едуард Кенеди, Мартина Навратилова, Питър 0'Тул, Папа Йоан Павел П, Омар Шариф, Род Стюарт, Елизабет Тейлър, Хари Труман, Леонардо да Винчи.

Маймуната е родена под знака на въображението. Тя е с богата фантазия, любознателна и обича да държи под око всичко, което става наоколо. Винаги е готова да те посъветва и да се опита да разреши проблемите ти. Обича да се притичва на помощ, препоръките й са уместни и разумни.

Маймуната е умна, начетена и жадна за знания. Родените в година на Маймуната имат силна памет и много от тях са изключително добри лингвисти. Те умеят да убеждават, с удоволствие се включват в дискусии и спорове. Със своята приветливост и самоувереност лесно печелят съмишленици, ето защо се славят като отлични политици и оратори. Чудесна кариера правят като рекламни агенти.

Маймуната обаче може да бъде изобретателна, коварна, на моменти дори нечестна; тя не изпуска въз можност да прибере лесна печалба или да надхитри своите противници. У нея има толкова чар и лукавство, че хората разбират към какво се стреми едва когато е станало твърде късно. По макар и съобразителна, рискува сама себе си да изиграе. Тя е сигурна в своите способности, рядко се вслушва в съветите на другите и не търси помощ от тях. Маймуната обича да помага на хората, но предпочита да движи своите дела сама.
Друга нейна черта е, че винаги намира най-доброто разрешение и находчиво измъква както себе си, така и другите от безнадеждно трудни ситуации. Тя умее да се щади.   

При толкова много разнообразни дарби Маймуната е в състояние да печели доста добре, но обича живота и пръска парите си за екзотични курорти или луксозни предмети, на които е хвърлила око. Случва се обаче и да позеленее от завист, ако някой друг се сдобие с желаното от нея.   


Маймуната е особняк и макар че обича да е в компания, държи на своята независимост. На нея й трябва свобода на действие и усети ли, че е прикована или обвързана с твърде много ограничения, се чувства нещастна. Ако нещо стане монотонно и досадно, тя губи интерес към него и насочва другаде вниманието си. На Маймуната й липсва постоянство и това често пречи на кариерата й. Тя лесно се разсейва и трябва да преодолее този недостатък, да свикне да се съсредоточава върху едно нещо, за да има повече успехи в бъдеще.

Родените в година на Маймуната са добри организатори и макар че на пръв поглед се държат малко безотговорно, неизменно следват някакъв свой план. Ако случайно плановете им се окажат трудно осъществими, те просто свиват рамене и ги нагаждат според действителността. Рядко повтарят една и съща грешка и опитват късмета си в най-различни области.

Маймуната обича да прави впечатление и постоянно е обкръжена от поклонници и обожатели. Тя привлича много хора с приятната си външност, с чувството си за хумор или просто защото буди доверие.

Маймуните обикновено се женят рано и за да е успешен бракът им, техните партньори трябва да уважават разнообразните им интереси и влечението им към пътешествията. Маймуната не понася скуката и еднообразието, затова се разбира чудесно с жизнерадостните и общителни хора, родени под знака на Плъха, на
Дракона, на Глигана и на Козата. Волът, Заекът, Змията и Кучето са очаровани от находчивостта и сърдечния характер на Маймуната, които пък вбесяват Петела и Коня. Тигърът също едва издържа номерата й. Помежду си Маймуните се разбират добре и си помагат в различните начинания.

Жената Маймуна е умна, извънредно наблюдателна и познавач на човешкия характер. Мнението и възгледите й високо се ценят и понеже умее да бъде убедителна, неизменно .постига своето. Тя има широки интереси и се впуска в най-различни дейности. Много се грижи за външния си вид, облича се елегантно и обръща подчертано внимание на прическата си. Тя е грижовна и предана майка и има добри и верни приятели.

Ако Маймуната обуздае стремежа си да участва във всичко, което става наоколо, и се посвети на едно занимание, тя обикновено постига онова, което иска от живота. Маймуната бързо се изправя на крака след претърпени разочарования. Тя не се предава лесно и животът й е изпъстрен със събития и разнообразие.