Китайски хороскоп - Куче

Даниела Минчева Написана от 

(4 гласа)

Всички родени през 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018 са Куче

Прочути личности, родени в годината на Кучето

Бриджит Бардо, Дейвид Бауи, Кейт Буш, крал Карл Густав XVI на Швеция, Шилер, Уинстън Чърчил, За За Габор, Майкъл Джексън, Стивън Кинг, София Лореи, Шърли Маклейн, Мадона, Голда Мейр, Лайза Минели, Елвис Пресли, Силвестър Сталоун, Робърт Луис Стивънсън, Майка Тереза, Волтер.

Кучето е родено под знаците на верността и на безпокойството. По правило мненията и възгледите му са непоколебими и най-често то се явява борец за благородни каузи. Ненавижда несправедливостта и измамата и с всички сили помага на. ощетените. Има изключително силно развито чувство за справедливост и е почтено и открито във всички свои действия.

В начина си на общуване Кучето е съвсем директно. Никога не заобикаля проблемите, говори прямо и по същество. Може да проявява упорство, но винаги е готово да изслуша мненията на другите и винаги ще се опитва да взема възможно най-справедливото решение. Охотно дава съвета си там, където има нужда от него, и първо се притичвдтт помощ, когато работите тръгнат на зле.

Навсякъде, където се появи, Кучето вдъхва доверие, а мнозина се възхищават от последователността и решителността на неговите постъпки. То е отличен познавач на характерите и често може да прецени с поразяваща точност природата на другите буквално мигове след запознанството си с тях. Освен това е силно интуитивно и нерядко може да предугади много по-рано развоя на събитията.

Независимо от приветливото си и добродушно поведение Кучето не е много общително. То не обича да.
ходи по големи светски празненства, а определено предпочита кротка вечер с приятели или непринуден разговор около камината. Кучето е отличен събеседник и много често удивителен разказвач на забавни истории и анекдоти.


То има много бърза мисъл и умът му винаги е буден. Запазва спокойствие в кризисни моменти и въпреки че е доста темпераментно, избухванията му са по-скоро краткотрайни. Кучето е страшно предано и може да му се оказва пълно доверие, но ако почувства, че го мразят или отхвърлят, рядко ще забрави или прости.

Почти винаги си поставя ясни цели. Предпочита да се специализира и да стане вещо в избраната от него област, вместо да се разпилява в най-разнообразни дейност. По правило се справя отлично в професии, в които усеща, че е полезно за другите, и най-подходящи за него са общественото обслужване, медицината, правото, както и учителството. Но то изпитва силна необходимост от мотивацията в работата си. Трябва  да вижда смисъла на целта, към която се е устремило, и ако се случи този смисъл да му липсва, Кучето може да се понесе по течението на живота, без да постигне нищо значително. Има ли обаче мотивация, малко са препятствията, които ще го спънат в постигането на целта.

Други характерни особености на Кучето са податливостта му към тревожност и песимистичният поглед към явленията. Много често безпокойствата му са напълно излишни и изцяло измислени, затова, колкото и да е трудно, то трябва да се опитва да преодолява тази своя склонност.

Кучето не е материалист и не си дава особен труд да трупа големи излишества. Притежава ли необходимото количество пари, за да поддържа семейството си и да си позволява по някой друг по-луксозен харч от време на време, то е повече от щастливо. Когато все пак му се случи да разполага с повече от необходимите му средства, то се проявява по-скоро като прахосник и невинаги оползотворява парите си по най-добрия начин. И тъй като не е особено ловко в сделките, му препоръчваме да търси професионален съвет, преди да направи дългосрочно вложение.

На Кучето рядко му липсват обожатели, но с него не се живее леко. Настроенията му са променливи, а изискванията - високи. Иначе е вярно, закриля партньора си и ще направи всичко, което е по силите му, за да си осигури хубав и удобен дом. Разбира се отлично с родените в знаците на Коня, Глигана, Тигъра и Маймуната. Освен това може да установява здрави и стабилни отношения с Плъха, Вола, Заека, Змията и с друго Куче, но Драконът е прекалено екстравагантен за неговия вкус. Ще му бъде много трудно също така добре да разбере творческото въображение на Козата и най-вероятно силно ще се подразни от откровеността на Петела.

Жената Куче се слави с красотата си. Тя е топла и грижовна, въпреки че, преди да опознае човека, може да бъде и потайна, и недоверчива. Високо интелигентна е и независимо от спокойната си и ведра външност понякога е изключително амбициозна. Обича спорта и заниманията на открито и притежава щастливата дарба да изнамира изгодни покупки на най-невероятни места. Но жената Куче става и крайно нетърпелива, когато нещата не вървят по волята й.

Обикновено Кучето има много добър подход към децата и може да бъде любещ и привързан родител.

Кучето едва ли е в състояние да бъде по-щастливо, отколкото когато помага или върши нещо в полза за другите. Ако успее да се излекува от склонността си към безпокойство, ще води много пълноценен и активен живот, ще печели приятели и ще извърши огромни добрини.