Заек с гъби в гювеч

Публикувана в Основни месни ястия

Продукти:
    1 бр. заек
    7-8 стръка зелен лук или 3-4 глави кромид лук
    300-400 г гъби печурки
    2 бр. моркови
    2 стръка девесил
    2 стръка целина
    1 връзка магданоз
    6-7 листа джоджен
    5-6 зърна бахар
    3 листа дафинов лист
    2 с.л. червен пипер
    1 ч.л. бял или черен пипер
    1/3 ч.ч. олио
    4-5 с.л. соев сос
    щипка чубрица
    1 глава чесън
   1 ч. ч. бяло вино

Продължава...

Китайски хороскоп - Заек

Публикувана в Астрология

Прочути личности, родени в годината на Заека

Всички родени през 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 са Заек

Ингрид Бергман, Фидел Кастро, Конфуций, Кари Грант, Уитни Хюстън, Гари Каспаров, Роджър Мур, Джордж Оруел, Ева Перон, Нийл Седака, франк Синатра, Артуро Тосканини, Лив Улман, кралица Виктория, Орсън Уелс.

Заекът е роден под знаците на добродетелността и; благоразумието. Той е интелигентен, с добри обноски и предпочита спокойния и мирен живот. Не обича недоразуменията и неприятностите и се стреми да не влиза в спорове и кавги. До голяма степен е пацифист и обикновено оказва омиротворяващо въздействие върху околните.

Има широки интереси, по правило разбира от изкуство и от изящните страни на живота. Освен това знае как да се забавлява и често посещава най-добрите ресторанти и нощни заведения в града.

Заекът е остроумен и интелигентен събеседник, който с удоволствие участва в интересни разговори. Нерядко другите хора търсят неговите съвети и мнения, като разчитат на дискретността и дипломатичността му. Той почти никога не би повишил тон и се прави, че не забелязва неприятни за него неща само за да има мир. Заекът обича да поддържа добри отношения с всички, но би могъл да бъде много чувствителен и да се засяга от критиките. Също така пръв би се отстранил, ако забележи, че присъствието му създава някакви главоболия.

Заекът е спокоен и квалифициран работник, отличава се с изключително добра памет. Справя се умело с бизнес и финанси, но успехът му често зависи от преобладаващите условия. Мрази напрегналите ситуации, както и необходимостта да взима бързи и ненадейни решения. Удаде ли му се възможност, най-грижливо и предпазливо планира разнообразната си дейност. Не обича да поема рискове, не му се нравят промените. В общи линии се стреми към сигурно, спокойно и стабилно съществуване, като предпочита да оставя нещата такива, каквито са, стига да го задоволяват.


Продължава...

Пастет от заек

Публикувана в Основни месни ястия

Измий добре предната част от заека,

очисти от кокалите и нарежи месото на по-ситни парчета.

Тури в тенджера 1 лъжица мас и прибави вътре зарзават за супа (повече), на тънки колелца нарязан, и заедно с месото изпържи.

Когато месото омекне, всичко смели няколко пъти на машина за месо.

Продължава...
Абонамент чрез RSS