Боровинково парфе

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)

150 г сладко от черни боровинки

400 г извара

2 ч.ч. кисело мляко

3 пакетчета желатин

1 ч.ч. захар

1 к.ч. елда

5 г ванилия

захарни пръчици

1 с.л. шоколадови стърготини

Приготвяне:

Млякото (400 г) се отцежда. Разбива се в миксера заедно със сладкото от боровинки (150 г), захарта (1 ч.ч.), изварата (400 г) и ванилията (5 г) до получаване на еднородна смес. Прибавя се сварената елда (1 к.ч.) и се разбърква.

Желатинът (3 пакетчета) се накисва във вода, за да бухне. След това се разтопява на водна баня с толкова вода, колкото е указано на опаковката. Не бива да се допусне да заври.

Оставя се леко да се охлади. След това се излива в сместа и се разбърква добре. Всичко това се изсипва във форма за печене с пръстен.

Поръсва се обилно с разноцветните захарни пръчици и шоколадовите стърготини и се оставя в хладилника под камерата за 24 часа да се стегне. Боровинковото парфе се поднася нарязано на порции и добре охладено.

Коментар: Лесно, вкусно и ефектно! Този десерт ще ви достави истинско удоволствие. А освен това приготвянето му ще ви отнеме съвсем малко време. Бихте могли да го занесете и като подарък, ако отивате на гости в празничната вечер.

Той ще ви зареди със солидна доза енергия за сметка на малкото калории, които носи. По време на желирането зрънцата елда, както и някоя друга боровинка, ще паднат на дъното на формата и така ще се създаде илюзията за съществуването на тъничък и много специален блат.

Етикети :