Коледна, медена къщичка

Даниела Минчева Написана от 

(5 гласа)
Коледна, медена къщичка Избрана

Продукти:
 2 яйца
 1 ч. ч. олио
 1 ч. ч. пудра захар
1 к. ч.  мед
1 ч. л.  сода за хляб
1 ч. л.  канела
брашно колкото поеме

Приготвяне:
Разбийте яйцата и олиото с миксер. Добавете пудрата захар и меда и отново разбийте до получаване на гладка смес.
Пресейте брашното и заедно със содата и канелата го добавете лъжица по лъжица към яйчената смес, след като се получи тесто, извадете го от купата и месете с ръце. Добавете брашното и месете до получаване на лепкаво, средно твърдо тесто. То трябва да се отделя лесно и да не оставя по ръцете.
Разточете на приблизителна дебелина около 0,5 см. Преди това направете шаблони от картон за стените на къщичката. Необходимо е тестото да не е разточено много тънко, защото няма да можете да ги отделите от работния плот. Използвайте брашно при разточването. Изрежете "панелите" за къщичката по шаблоните и ги опечете в предварително загрята фурна на 180 С, върху хартия за печене. (За прозорчетата съм използвала технология с бонбоните, както  е във " Витражни коледни курабийки".)

Печете, докато порозовеят. Важно е да не препечете  меденките.

След като се опекат и изкарат от фурната, "панелите" оставете на хладно място да изстинат добре. През това време пригответе "Кралска глазура за украса на меденки".
И започнете с помощта на пош да украсявате "панелите". Може и с малка лъжичка да рисувате с глазурата върху меденките, ако нямате пош.

Вече изрисувани, ги оставете на хладно и сухо място, да изсъхне глазурата (приблизително 3-4 часа). След това започнете с монтажа на къщичката с помощта на клечки за зъби (както е видно от колажа).
Получава се прекрасна медена къщичка, която ще радва всички ни в тези светли  празници!
 
Весели, празници!