Еклери с маслен крем

Даниела Минчева Написана от 

(8 гласа)
Еклери с маслен крем Избрана

Продукти:

за пареното тесто:
2 ч. ч. прясно мляко (може млякото да се замести с вода)
1 ч. ч. олио
2 ч. ч. брашно
щипка сол
8 яйца

Маслен крем :
1 литър прясно мляко
9 с. л. брашно
10 с. л. захар
3 ванилии
5 с. л. пудра захар
125 г.  масло

Приготвяне на пареното тесто:
Млякото с олиото се изливат в тенджера, да се варят. Брашното се изсипва наведнъж и се бърка непрекъснато, докато се отлепи тестото от стените на тенджерата, около 1 минута. Сваля се от котлона, изчаква се около 3-4 минути, тестото да поизстине и се прибавят едно по едно яйцата, като всяко следващо яйце се прибавя след като предходното е било поето от тестото. Бърка се постоянно, когато сложете последното яйце, ще усетите, как тестото става лепкаво ( тогава е готово).
В тавата, сложете хартия за печене и с пош започнете да правите купчинки, може и с помоща на  лъжица. Пекат се на предварително загрята фурна на 200 С до зачервяване.
Готовите еклери ги оставете да изстинат , дори може да ги оставите за пълнене, за следващия ден.

Приготвяне на крема:
Крем: Прясното мляко, брашното и захарта се смесват и се загряват при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Приготвения крем се оставя да изстине.
Маслото, пудрата захар се разбиват до побеляване на пухкав маслен крем, който се ароматизира с ванилията. След това към този крем се прибавя по малко при непрекъснато бъркане изстиналия млечен крем.
Пълнят се еклерчетата с помоща на пош с тънък наконечник. Ако нямате, можете да разрежете еклерчетата и с помоща но малка лъжичка да ги напълните.
За окраса, може да направите карамел и да ги облеете, или да направите шоколадова глазура, някой дори ги предпочитат поръсени с пудра захар. В случая са с карамел и настъргани орехи.

Да ви е сладко!