Патладжаните са полезни при подагра и сърдечно съдови заболявания! Избрана

Родината на патладжана са тропичните райони на Индия, където расте и сега в диво състояние. Персийските търговци са го пренесли в Африка. В Европа достига чрез арабите – най-напред се разпространява на Балканския полуостров, след това в Западна Европа. 

Продължава...

Петър Дънов: Правилно хранене е това, в което взимат участие и мисълта, и чувствата. I ЧАСТ Избрана

Храненето е свещен акт, от него зависи здравословното състояние на организма. Храненето не е само физически процес, но и духовен. 

Когато човек се научи да яде правилно и да си избира съответната храна, той е научил вече законите на физическият свят, които постепенно ще приложи и към своя вътрешен живот. 

Много неща зависят от яденето.

Продължава...

Петър Дънов:" При рак, пийте слънчева вода и яжте червен лук!" Избрана

Последните пет десетилетия се наблюдава сериозен бум на онкологични заболявания. Предпоставките са много, като стреса, немотията, неправилното и непълноценно хранене, обездвижването, тютюнопушенето и още много други. 

 

Продължава...

Пречистване с лечебното глухарче Избрана

Taraxacum officinale го познаваме като, глухарче, радика, жълтурче, рукула и млечна пръчица. Глухарчето е едно от първите полски цветчета на пролетта. Цъфти от ранна пролет до ранна есен, на всички тревни площи. 

 

 
Продължава...

Сироп, мармалад и вино от бъзак, за здраве! Избрана

Лечителят Петър Димков разказвал: “Бях излязъл на екскурзия към Своге и изведнъж се натъкнах на една невестулка, която се бореше с пепелянка. Отровната змия се стремеше да захапе невестулката, тя пък се присягаше да захапе змията... Надмощие имаше змията – тя клъвна невестулката. Помислих си, че борбата е завършила. Невестулката бързо се шмугна в храстите, видях я как обели с острите си зъби кората от един бъзак и схруска малко от нея... Минута след това отново се върна и се вкопчи в змията...

Продължава...

Невенът – слънчевото цвете, преборващо най-коварните заболявания! Избрана

Невенът се числи към онези растения, които помагат при ракови заболявания и язвени болести.

Среща се в почти всяка селска градина.
Среща се в градините по селата, понякога и по горските ливади в диво състояние.

Невенът достига от 30 до 60 см височина, цветовете му са от жълто до оранжево-жълто, дръжките и листата са сочни и лепкави на пипане.

Има различни негови разновидности: с пълни цветчета, със светли или тъмни тичинки, но в лечебната си сила те са равностойни. Ако след седем часа сутринта цветчетата са затворени, то значи, че още същия ден ще вали. Поради това в миналото невенът се е считал за дъждопоказател.

Продължава...

Eньовчето предпазва от ракови заболявания и ни прави по-млади Избрана

Бялото еньовче (Galium mollugo) или „лепка”, има жълтеникаво-бели нежни цветове. Има медовиден, тръпчив мирис и се среща много често по ливади. Достига от 50 см до 120 см. Еньовчето във всичките си разновидности е със силни лечебни сили. Растящото в големи количества лековито растение тъне за жалост все повече в забрава. Но тъкмо на него трябва да се обърне по-голямо внимание във времето, в което раковите заболявания се разрастват все повече.

Продължава...
Абонамент чрез RSS