Какво да направим при безплодие?

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)

Лятото е особено благоприятен сезон за това. Установено е, че почивката на море и балкан се отразява благоприятно. Живейте спокойно и се хранете правилно - без тестени изделия, тлъсти меса, мазнини, солени и сладки продукти. Народната медицина предлага няколко рецепти при безплодие:

1. Отвара от гръмотрън - на 100 милилитра вода се слага една супена лъжица предварително измити през цедка корени от гръмотрън. Оставят се да поврат 10 минути. Пие се по една прецедена три пъти дневно.

2.. Ежедневно се изпива по една чаша пресен зеленчуков или плодов сок по избор. Препоръчителни са комбинациите моркови и спанак в съотношение 3:1, моркови и червено цвекло - 3:1, моркови и магданоз - 10:1, моркови и целина - 3:1, моркови и зеле - 3:1.

3.. На долната част на корема се слага компрес от отвара от орехова шума и ракия. Прави се вечер преди лягане. Една шепа орехова шума ври 20 минути в 500 мл вода. Парче памук се потопява леко в ракия и се поръсва с отварата. Отгоре се слага част от ореховата шума. Памукът се поставя на корема и се увива в найлон и вълнен плат. Престоява на тялото половин час, а мястото се увива със сух вълнен плат. Носи се топла пижама.

4.. Парна баня на гениталиите с варена зелка също се практикува често от народните лечители. Сварете зелка или зелеви листа във вода и ги полейте с прясно мляко. Приспособете съда така, че парата да попада в гениталиите. Увийте таза с хавлиена кърпа, за да предотвратите разпиляването на парата. За подобряване на кръвообращението в тазовата област, на всяка пета минута от парната баня гениталиите се измиват с хладка, почти студена вода.