Уголемяване на бюста без хирургическа намеса?

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)

Ако не сте готова да легнете “под ножа”, изберете някой от предложените по-долу начини и...чудото може да се случи!

Методите за повдигане и уголемяване на бюста без хирургическа намеса могат да бъдат разделени на няколко категории:

- специални процедури, които могат да се правят както в козметични салони, така и в домашни условия;

- много популярните в момента кремове и лосиони, хапчета и различни биологически - активни добавки (БАД);

- физически упражнения;

- специално подбрано хранене.

Този материал е опит да се разгледа всеки метод от гледна точка на неговата ефективност, а също така и безопасност за женското здраве.

 

 

Стимулация на гърдите с ток

Същност: Миостимулация е т. нар. физиотерапевтично въздействие върху гърдите. Процедурата миостимулация вероятно е позната на много жени във връзка с друг, не по-маловажен проблем - борбата с излишните килограми и целулита. Същността й се състои в това, че на тялото се поставят специални електроди (естествено, те се намират в специална обвивка, затова процедурата е безопасна за живота). Под въздействие на тока мускулите интензивно се свиват – един сеанс миостимулация заменя 3-4 часа тренировки във фитнес-зала (затова я наричат “гимнастика за мързеливи”). При миостимулацията на бюста електродите се поставят в областта на деколтето, гърба и страничните мускули на гърдите - това са зони, които оказват влияние на неговия тонус. В резултат на това гърдите се повдигат, повишава се и еластичността на кожата в зоната на деколтето. Разбира се, обемът на бюста не се увеличава, той само визуално изглежда по-висок. Подобна процедура може да се направи и в къщи с помощта на специален уред, но ефективността й ще бъде много по-малка.

Продължителност: Пълният курс на повдигане на бюста изисква минимум 10 процедури. Резултатът се забелязва след 3-4 сеанса, основно от най-близките хора. Ефектът се запазва за около половин година при условие, че 1- 2 пъти на месец се провеждат допълнителни сеанси.

Безопасност: Миостимулацията не засяга млечната жлеза, въздействието е само върху мускулите.

За: Бързо, безопасно, не изисква никакви усилия.

Против: Първо, самата процедура може да се окаже болезнена. Второ, известно е, че у хора, които рязко спират да се занимават със спорт, тонусът на мускулите става по-лош от преди. Може да си представите, какво се случва след половин година с мускулите на гърдите, за които е закрепен статута на “неработещи”.

Има заболявания, при които физиотерапията е противопоказна. Тези процедури могат да се правят само след консултации с лекар.

 

Мезотерапия

Същност: Мезотерапията – това са микроинжекции, които се поставят в кожата около гърдите. Съставът на тези инжекции е коктейл от специално подбрани хомеопатични препарати, които влияят на състояние на кожата на гърдите. Както и при миостимулацията, бюстът не се уголемява, а само се укрепва.

Продължителност: Бюстът ще бъде еластичен само в рамките на половин година.

Безопасност: Млечните жлези не се засягат.

За: Ефектът се достига бързо и без особени усилия. Безопасно е за здравето.

Против: Процедурата е скъпа, имайки предвид, че трябва да се направят не по-малко от 5-6 сеанса.

Сами по себе си хомеопатичните препарати не са вредни. Въпросът е в това, доколко организмът на жената е готов да приеме такава процедура. Необходима е консултация със специалист - мамолог.

 

Масаж

Същност: Масажът е не само чудесен способ за подобряване на бюста, но и добра профилактика на женските заболявания. Леки галещи, разтриващи и вибриращи движения в областта на гърдите и деколтето, водят до разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението. В резултат на това, клетките на кожата получават повече кислород и хранителни вещества. При масаж е желателно да се използват овлажняващи и подхранващи кремове.

Продължителност: За да придобие бюстът красиви очертания, а кожата да стане нежна и гладка, масажът трябва да се прави всеки ден (или поне през ден).

За: Достъпно и просто.

Против: Против може да бъде само вашият мързел. Или мързелът на вашия любим. Кой, ако не един мъж, може най-добре да направи тази вълнуваща процедура! Някои познавачи на женското тяло дори твърдят, че масажът в тяхно изпълнение е водил до уголемяване на бюста на 1,5-2 размера. Разбира се, не трябва да им се вярва, но си струва да се провери.

Освен ръчен масаж може деликатно да се въздейства на кожата на гърдите с помощта на специални уреди. Вибромасажният колан, експандерът и меката четка могат да станат ваши незаменими помощници. Също така можете да масажирате гърдите си под душа с водна струя.

 

Вакуум

Същност: Процедурата на вакуумен масаж представлява следното: гърдата се поставя в пластмасов купол, който се крепи към кожата с помощта на гумен уплътнител. През специална тръбичка, включена към вакуумен апарат, от купола се изсмуква въздуха. Вътре се образува вакуум и, като следствие, гърдата изпълва чашата със своя обем. Като всеки масаж, тази процедура е много приятна, пациентките не изпитват никаква болка.

Вакуумният масаж може да се прави и в къщи: за целта е необходимо да се сдобиете с ръчен масажьор. Но той не е толкова ефективен, както професионалния апарат.

Кръвообращението на кожата значително се подобрява, бюстът видимо се уголемява и става по-еластичен. Уголемяването на обема с 30-40% е напълно реално.

Продължителност: Ако се провежда тази процедура в салона, резултатът може да бъде забелязан след 5-6 сеанса. Козметиците твърдят, че бюстът може да се запази красив и еластичен не по-малко от половин година. Но както показва практиката, още след 4-5 месеца гърдите значително губят обем, връщайки се към първоначалния си размер.

За придобиване на красив бюст с помощта на домашен масажьор могат да изминат няколко месеца. При това ефектът ще бъде много по-скромен, отколкото при провеждане на процедурите в салон. Но, ако се занимавате с вакуумен масажьор поне през ден, постоянен ефект ви е гарантиран.

Безопасност: Масажът не засяга млечните жлези.

Противопоказания: Масажът не се прави при остри, гнойни, инфекциозни и сериозни онкологични заболявания.

За: Ако процедурата се провежда на професионален апарат, уголемяването на бюста е възможно за две седмици, иначе казано, всичко това е бързо и просто. Някои специалисти твърдят, че вакуумният масаж е много полезен за гърдите и го препоръчват за профилактика на рак на млечната жлеза и лекуване на мастопатия.

Против: Вакуумните масажьори за гърди са се появили преди няколко години. Същността на процедурата се състои в опъване на кожата на гърдата. Често тези жени, които са правили такава процедура, имат увиснали гърди. Затова от козметичните центрове вече не призовават толкова активно към този метод, колкото преди няколко години. Те предупреждават, че след масажа гърдите е необходимо да се поддържат “във форма” с помощта на интензивни физически упражнения. Не е ли по-лесно тогава да се прави всеки ден “гимнастика за гърдите”?

Освен това: дълбок и сериозен масаж не може да бъде полезен за млечните жлези.

 

Физически упражнения

Същност: Физическите упражнения са един от най-безопасните методи да се поддържа бюста еластичен. Вижте мъжете-културисти – ние, жените, можем само да завиждаме на формите и еластичността на техните гръдни мускули! Колкото по-рано и ние започнем да се грижим за добрата физическа форма на бюста си, толкова по-малко проблеми ще имаме в бъдеще. С годините, неработещите мускули в зоната на гърдите и деколтето отслабват или дори увисват (особено, ако жената прекалява с диети). За да се възстанови тонуса на бюста, са необходими занятия с гири; много добре помага и плуване. А ако плувате с гири в ръце, ефектът се удвоява.

За: Полезно е за здравето, достатъчно ефективно. Упражненията наистина могат да приповдигнат бюста и визуално да уголемят неговия обем.

Против: Този метод не е за мързеливи. Занятията трябва да се провеждат постоянно, иначе след няколко седмици бюстът се връща към първоначалното си състояние.

 

Кремове

Същност: си състояние.

 

Кремове

Същност: Напоследък всяка уважаваща себе си козметична фирма има в асортимента си средства за уголемяване и поддържане на бюста: кремове, лосиони, тонизираща вода… Обикновено, производителите честно отбелязват, че съществено уголемяване на бюста не може да се очаква: максимум – подобряване на кожата на гърдите и в зоната на деколтето. Другояче обаче представят своите препарати фирми (най-често непознати), които се специализират в производството на подобна продукция. Гарантират се (!) чудодейни резултати. Основен техен аргумент е това, че след като закупите този препарат, мъжете ще падат в краката ви. Може би... Но не защото бюстът ви ще се уголеми до 5-ти размер. А защото, ползвайки специален крем, жената придобива самочувствие. За да има ефект от използването на крема, той трябва да съдържа женски хормон естроген. Произходът на хормона е без значение. Обикновено, средствата за уголемяване на бюста съдържат листовки, в които се отбелязва наличието на натурален растителен естроген. Но, първо, този хормон трябва да бъде в доста голямо количество, за да се уголеми бюста. Второ, всяка промяна в женския организъм, особено, що се касае до бюста, не може да мине безследно. Промяната в количеството на естроген в кръвта, а също и разрастването на тъканта на млечната жлеза могат да повишат риска от онкологични заболявания. Затова много от фирмите вече не рискуват да включват естроген в състава на техните препарати.

Ако вашият бюст не се е променил след употребата на крема, това още не е повод да се смята, че кремовете не са ефективни. Всички те съдържат полезни извлеци от растения или такива вещества, като колаген, еластин, витамин А, белтък, които значително повишават еластичността на кожата. Много от тях имат добър подхранващ и хидратиращ ефект, повишават тонуса на бюста, прекрасно се грижат за кожата на гърдите и зоната на деколтето.

Особено ефективно въздействат на кожата средства, съдържащи извлеци от хмел, хвощ, сминдух, женшен., женшен. Мехлеми, съдържащи тези извлеци използвали още Нефертити и Клеопатра.

Наскоро на пазара се появиха и леки гелове за бюста. Това са различни средства, съдържащи минерални вещества, абсолютно безвредни. Те правят кожата нежна, еластична и леко приповдигат гърдите, повишавайки техния тонус.

За: Някои качествени и безвредни кремове чудесно въздействат върху кожата, като повишават нейната еластичност.

Против: След използването на кремове, съдържащи женски хормон естроген, се повишава рискът от онкологични заболявания.

Ефектът не е много траен – 1-2 седмици след като спрете да използвате крема, всичко ще се върне в първоначалния си вид.

Качествени кремове струват скъпо.

И задължително ли е да използвате специален крем за бюста? Може би, по-лесно и по-евтино е да се използва обикновен качествен крем с хидратиращ ефект?

 

Таблетки

Същност: Производителите на “хапчета-чудо” гарантират уголемяване размера на бюста с един-два номера. Растителните компоненти, съдържащи се в повечето от подобните средства, не могат да доведат до уголемяване на бюста, освен ако това не са женски хормони от растителен произход. Но ако хапчетата съдържат хормони, то те могат да представляват опасност за здравето на жената.

За: Някои хапчета съдържат растителни вещества, добре въздействащи на тонуса на гърдите.

Против: Скъпо е, не е безвредно, не е много ефективно.

 

Водни процедури

Същност: Едно от най-добрите средства за грижа за бюста е студената вода. Тя подобрява кръвообращението и прави кръвоносните съдове еластични. Контрастни душове засилва този ефект. А ако след него кожата не се подсушава, тя попива част от водата – това е един от вариантите за хидратиране по естествен начин.

За да се поддържа тонусът на бюста, някои специалисти съветват да се използва лед. И всъщност е по-добре вместо вода да се замразяват билкови отвари. Хмел, детелина, мента, шипка, розмарин и пелин – всичко това може да се запарва поотделно или да се съчетава заедно.

 

Силата на мисълта

Същност: Състоянието на бюста в немалка степен зависи и от това, в какво настроение сме, как се отнасяме към своето тяло (харесваме го или не)... При стрес и депресия рамената ни са присвити. Ние забравяме, че външния вид на бюста зависи и от стойката ни. С изправени гръб и рамена той изглежда по-висок.

Да не забравяме и за това, че убедена в своята привлекателност, жената излъчва красота, чар и сексуалност. Така че - никакви комплекси! В главата ви трябва да има само хубави мисли! Един американски учен разработил специална програма, позволяваща на жените да уголемят бюста си със силата на мисълта! Един час на ден те правили упражнения, учили се да отпускат тялото си, фантазирали, какъв бюст биха искали да имат. След три месеца у една трета от жените бюстът е имал желаните размери! Вие можете самостоятелно да започнете такава “мислена тренировка”. Първо, необходимо е пълно отпускане на мускулите на тялото. След това трябва да концентрирате вниманието си в областта на гърдите. Не забравяйте за равномерно дишане. 10-15 минути на ден са напълно достатъчни, за да усетите, че бюстът ви е самото съвършенство.

За: Придобивате увереност и красива стойка.

Против: Не е много ефективно.

 

Бира + зеле = ?

Същност: Хмелът, който се съдържа в любимата на мнозина напитка, има в състава си природен хормон - естроген. Колко бира трябва да се изпие, за да започне той да “действа” в областта на гърдите, никой не знае. Но наскоро британските учени са открили, че прекомерна употреба на бира може да доведе до безплодие при мъжете – във връзка с повишеното количество в техния организъм на женските хормони. А това означава, че употребата на бира наистина може да повлияе на количеството на женските хормони в тялото. Казват, че естрогено-подобни вещества се съдържат и в някои зърнени култури. Но научни данни за това няма. Известно е, обаче, че зърнените култури добре влияят на тонуса и еластичността на гърдите. Така че тези, които искат да имат красив бюст, трябва да включат в менюто си някакво блюдо с техния състав.

Що се касае до зелето, то няма научна обосновка относно неговото ефективно въздействие върху обема на бюста. Но то може да се използва като средство срещу възпалителни процеси в млечната жлеза.

За: Зелето и зърнените култури, съгласете се, са по-полезни за здравето, отколкото различни модерни процедури и био-добавки. А и не е толкова скъпо.

Против: Ефектът е много съмнителен. При това при употребата на бира ще се увеличи масата на цялото тяло.

 

Важно...

Освен “приятели”, красивият и здрав бюст има и много “врагове”. Това са:

- Рязкото отслабване. За никого не е тайна, че обемът на бюста зависи от общия обем на тялото. Затова, ако сте решили да свалите дори 2-3 килограма, отслабвайте колкото може по-бавно.

- Недостатъчно внимание към себе си и здравето си. Не забравяйте за профилактичните прегледи.

- Злоупотреба със слънчеви бани или солариум. Първо, това влияе на състоянието на кожата на бюста и зоната на деколтето (тя бързо остарява). Второ, това може да доведе до заболявания на млечната жлеза.

- Безконтролен прием на хормонални препарати. Те влияят на съдържанието на женските хормони в организма, което също може да доведе до онкологични заболявания на млечната жлеза.

 

Помнете:

- Всяко средство, целящо да промени нещо в организма, трябва да премине клинични изпитвания и щателна проверка на безопасност и ефективност.

- Преди да закупите средство, прочетете листовката. Само ако то е препоръчано от Министерство на Здравеопазването или голяма (държавна) здравна институция, може да се говори за неговата безопасност за здравето.

- Използването на тези средства е възможно само след консултациите с лекар и под неговото наблюдение.

Още в тази категория: « Оризът и здравето Шум в ушите »