Типови характеристики по кръвната група - (А) - земеделци

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)

II кръвна група (А) - земеделци
Носителите на II кръвна група са започнали да се появяват преди 15-20 хиляди години, през неолита, когато основният тип поминък чрез присвояване започнал да се заменя с производителен тип, тоест ловецът се заел със земеделие и започнал да включва в храненето си повече растителна храна. Поради това най-полезният вид хранене за хората с кръвна група А е вегетарианството. Този вид хранене задоволява потребностите на организма от белтъчини на първо място от растенията и зърнените храни.
Представителите на тази група притежават имунна система, която рязко се отличава от тази, присъща на другите групи, тъй като на определени места се събирали все повече и повече хора и те е трябвало да се борят с инфекциите, които бързо се разпространявали в условията на пренаселеност.
В крайна сметка при хората с II кръвна група в процеса на еволюцията се развила имунна система, която позволявала по-ефективно да се борят с инфекции и бактерии.
Представителите на тази група са добросъвестни, стеснителни и отговорни хора. Независимо от това, че понякога са им присъщи мудност и слабоволие, те се отнасят добросъвестно към всяка работа, отличават се с изпълнителност и предпазливост, обичат да анализират, винаги се вслушват в чуждото мнение. Емоциите им рядко вземат връх, както при представителите на другите кръвни групи. Те умеят трезво да мислят и хладнокръвно подхождат към обстоятелствата. В професионалната си дейност вървят уверено напред, не изпускат и най-малката подробност. Смятат, че и най-дребният детайл може да им помогне да се ориентират в пространството и да им даде необходимия тласък за по-нататъшното придвижване напред.

Недостатъкът на тази кръвна група се състои в следното: ако нещо ги извади от привичния им коловоз, те не търсят съвет, а се опитват да се справят с всичко сами. Стресът може да ги хвърли в толкова потиснато състояние, че може да забравят за близките си, които биха им се притекли на помощ. Носителите на група А правят всичко сами, без ничия помощ и в повечето случаи бързо се издигат в службата, но всичко останало смятат за второстепенно. Ако тези хора се захванат за някаква работа, те задължително ще я изпълнят както трябва.
На тях може да се разчита, тъй като се стараят да не разочароват никого. Представителите на тази група спазват законите, те са идеални изпълнители, съзнават, че от техните усилия зависи съдбата на общността. Хората от II група се чувстват добре и на подчинени длъжности, най-важното за тях е да имат единомишленици. Не случайно японците при набиране на сътрудници изясняват към коя кръвна група принадлежи даден кандидат. Това им помага да създадат добре работеща организация, която бързо постига целите си.
Ако хората от тази група не се захващат с определена работа, това означава, че не могат да оправдаят чуждите очаквания. Но щом се съгласят, можете да бъдете уверени, че работата е попаднала в надеждни ръце. Те обичат да им се доверяват и се стараят да свършат всичко по най-добрия начин.
Същото се отнася и за приятелските отношения. Като че ли тъкмо за тях е казано: „Приятел в нужда се познава".
Човекът от II кръвна група обича хармонията, спокойствието и реда. Старае се да избягва всичко, което може да го извади от равновесие. Ако назрява конфликт, той се мъчи всячески да го предотврати, а ако не успее, се отдръпва настрана.
В колектив тези хора се проявяват откъм най-добрата си страна, тъй като намират общ език, сработват се с другите. Те са винаги дружелюбно настроени, усещат и най-финия нюанс, водещ към дисхармония, и моментално се опитват да оправят нещата. С една дума, те изобщо не могат да бъдат наречени „бели врани".
Обикновено никой не им желае злото, не смее да им сложи прът в колелата - те умеят да се защитават, макар да се извади такъв човек от равновесие е доста трудно. Но ако се случи, той става раздразнителен и рязък.
Към очевидните недостатъци на хората от тази група трябва да се отнесат инатът и неумението им да се отпускат. Способни са ден и нощ да изпълняват възложената задача. Дори когато се чувстват изморени, не се спират. Не се успокояват, докато не завършат започнатото. Всичко това крие опасности за здравето им, макар че те се приспособяват сравнително лесно към нов начин хранене и на живот.
Друга слабост на тази кръвна група е, че представителите й често проявяват слабост към алкохола и обилните трапези.
Те обичат удобствата, уюта - душевен и битов, не понасят конфликтите. По душа са романтични.
Хората от тази група не се изявяват като лидери, но това не означава, че не умеят да ръководят. Ако съдбата им е подготвила място на самия връх на обществото, те не се объркват, а проявяват търпение и се научават да намират изход от всякаква неприятна ситуация.
Хора с II кръвна група са президентите на САЩ Линдън Джонсън, Джими Картър и Ричард Никсън. Те винаги са се старали да вземат решенията сами, без да се съветват с никого. Възможно е това да е причината, че никой от тях не се е задържал дълго на високия пост.
Мъжът от II кръвна група изразява любовта си с погледи, леко докосване по ръката, но ако реши напълно да разкрие чувствата си, прави го доста бурно. Избраницата му трябва постоянно да му доказва, че го обича. Този мъж обожава да чувства майчинска загриженост, поради което често се влюбва в по-възрастна от себе си жена. Тези мъже почти винаги отъждествяват секса с любовта. Обикновено са много деликатни и внимателни любовници, способни са да изпълнят и най-малкия каприз на любимата си. Този мъж притежава богата сексуална фантазия, но 6 обикновения живот често е доста сдържан, редува прекомерната си взискателност към партньорката си със самопожертвователност, дори до пренебрегване на собствените си желания. Отличителен белег е, че за него силен стимулатор е алкохолът.
Жената от II група е свенлива, освен това подозрителна - дори да се влюби, никога не прави първата крачка, крие чувствата си. Но ако отношенията са изяснени - тя става прекрасна съпруга, любяща и предана, способна е за кратко време да прояви голямата си чувственост. Повечето жени, придобили репутацията на делови и несексуални, са именно от тази кръвна група. Да се съблазни такава жена, е почти невъзможно - сексът просто не занимава мислите й.
Тя е най-пасивната измежду другите жени и рядко се отдава на секс, ако няма желание да го прави. Тъй като обикновено е много сдържана, трудно е да бъде склонена на сексуални експерименти и рядко изневерява. Но ако това се случи, страстта на жената от II група помита всички прегради.
Но не си мислете, че нищо няма да ви струва да й подарите наслада. Мъжът, който успее да го постигне, заслужено може да претендира за званието сексуален герой.