Типови характеристики по кръвната група - (В) - номади

Даниела Минчева Написана от 

(1 глас)

ІІІ кръвна група (В) - номади
Хората с тази кръвна група са се появили между XV и X хилядолетие преди новата ера. Те са наречени номади. Употребявали са мляко и всичко, което ставало за ядене, по пътя им.
Тъй като имунната и храносмилателната система на тези хора съдържат в себе си много от качествата на ловците и земеделците, техният организъм е станал още по-издръжлив.
Тази група се е развила при смесването и преселението на расите от африканския континент в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.
Самият ход на историята определил призванието на носителите на III група да заселват нови земи, да се приспособяват към непознати преди климатични условия, да се сблъскват с проблеми, възникнали при смесването на расите, поради което, за да оцелеят, им е било необходимо да проявяват изобретателност (творчески, съзидателни способности) и гъвкавост (хитрост).
На тези хора в по-малка степен, отколкото на живеещите в уседнали общества, им е била нужна склонност към социална хармония, готовност да се подчиняват на определени правила, а също и целеустремеността, свойствена на хората от I група.
Това е вярно и до днес. Съвременните носители на кръвна група В притежават забележителни способности за адаптация в каквито и да е условия, същевременно по-малко са податливи на много от разпространените заболявания. В повечето случаи това са открити, оптимистично настроени хора, обичат приключенията, но тъкмо в тази група има най-много аскети и философи.
Еднообразният живот, който обикновено е идеал за притежателите на кръвна група А, не ги прелъстява. Те не се стремят към удобства, а всичко привично и обичайно ги кара да скучаят. Предстоящите промени не ги тревожат, а предизвикват силен интерес. Те винаги са склонни да променят нещо в живота си.
Тези хора се отличават с индивидуализма си. Постъпват така, както смятат за нужно, и не общуват много с другите групи, обикновено са мълчаливи и нерядко страдат от депресии. Стремежът към независимост понякога е твърде силен и може да се превърне в тяхна слабост и да ги направи беззащитни.

Това са чувствителни натури, фини, надарени хора, надеждни колеги и приятели. И в работата, и в личния си живот поставят високи изисквания не само към себе си, но и към своите колеги, партньори, приятели. Зад външното им спокойствие и невъзмутимост се крие чувствителна, ранима душа. Те изглеждат студени, но когато става дума за любов, чувствата им избликват бурно и неудържимо.
Мъжете с тази кръвна група създават впечатление за донжуани, но всъщност не са такива. Този мъж умее красиво да ухажва жените и обича да ги прелъстява, но всъщност се бои от любовта. Той става добър съпруг и едва ли някога би напуснал жена си. От време на време нарушава съпружеската вярност, защото нещо го тегли към новото, ала в крайна сметка винаги се завръща у дома.
Съпругата на такъв мъж е най-добре да се постарае да свикне с периодичните му изневери, във всичко останало той е образцов съпруг и на него може да се разчита.
За мъжа от III група сексът е развлечение, което изобщо не се свързва с такива понятия като любов и брак. Той лесно встъпва в случайни връзки и обича да си определя срещи с жени, които се отнасят също така свободно към секса.
От друга страна, този мъж е много по-малко зает с мисли за секс от представителите на останалиme групи. За него това е доста прозаично занимание - така че защо да мисли по този въпрос? Именно това отношение към секса може да доведе до разкази за неговите похождения пред когото се сетите, дори пред собствената му съпруга.
Жената с кръвна група В скрива своята вярност зад известна екстравагантност, но не е склонна да изменя на мъжа си. Ако нейният избраник е от същата кръвна група, ще й се наложи да вземе инициативата. Сексът за него не е най-важното, ето защо ще трябва постоянно да стимулира проявата на сексуалността му.
Тази жена не е особено заинтригувана от секса, поради което тя се отнася към него с лекота. Прекрасно знае, че сексуалността в съчетание с известна артистичност в поведението й е част от нейната привлекателност.
Жената от III група е разкрепостена и свободна във всички сфери на живота и не придава на секса особено голямо значение. Не е лесно да й се достави удоволствие, а мъжът, който иска да докаже обратното, често се обижда от пренебрежението, с което партньорката му се отнася към неговите усилия. Тя с лекота може да смени партньора, който вече безумно се е влюбил в нея.