Смущение в кръвообращението

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)

Бял имел
Това е отлично лечебно средство за сърцето при постоянно напрежение. Неговата универсална лечебна сила му дава възможност да регулира кръвното налягане — повишава ниското и понижава високото. Чай: Препълнена чаена лъжичка бял имел (за една доза) се накисва в продължение на 12 часа в чаша студена вода. Извлекът се загрява и прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай дневно. За по-голямо удобство дневната доза се налива в предварително затоплен термос.

 

Бял (обикновен) равнец
Чай: Една препълнена чаена лъжичка билка (за една доза) се запарва с чаша гореща вода, оставя се да престои 1/2 минута и се прецежда. Пият се на гладно две — три чаши чай дневно.


Домашно средство
Напоява се със студена вода една малка хавлиена кърпа за ръце, така че да е влажна, без да капе. Поставя се за през нощта върху сърдечната област. Покрива се с парче найлон и със суха кърпа, за да се запази топлината.
Препоръчва се също всяка баня да завършва със студен душ или обливане със студена вода. По този начин се стимулира кръвообращението и се повишава работоспособността.