Бял имел помага при нарушение на сърдечния ритъм

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)

Когато сърцето не прави повече от 40 удара в минута, съществува опасност от образуване на кръвни съсиреци. Вследствие на това е възможно да се получи и запушване на кръвоносни съдове в мозъка. Причина за нарушенията на сърдечния ритъм са сраствания в мускула на сърцето, каквито могат да се получат примерно след прекаран миокардит.
Съществуват и по-безобидни нарушения на сърдечния ритъм, като ускорено биене на сърцето при висока температура (10 удара повече на всеки градус). В този случай нарушението се преодолява лесно, ако организмът е добре трениран. Тогава сърцето може да се справи с кратковременно повишеното натоварване. Това се постига с много движение, закаляване, водни процедури, обтривания със суха четка и дихателни упражнения.

Бял имел
Чай: Препълнена чаена лъжичка бял имел (за една доза) се накисва в продължение на 12 часа в чаша студена вода. Извлекът се загрява и прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай дневно. За по-голямо удобство дневната доза се налива в предварително затоплен термос. Това е отлично лечебно средство за всички увреждания на сърцето и кръвообращението.

Смесен чай
10 г пачи очеболец           
10 г корени от посевен анасон           
10 г бобени шушулки           
10 г кора от зърнастец           
10 г гръмотрън           
10 г овчарска торбичка           
10 г исландски лишей           
10 г репей           
20 г парагвайски чай           
20 г бял имел           
10 г бял равнец           
30 г обикновен глог           
10 г арника
10 г кафяво водорасло Фукус
10 г лечебен росопас
10 г градинско седефче
10 г дяволска уста
10 г бударица
10 г корени от миризлив аир
10 г лечебно глухарче
10 г маточина
10 г пирей
10 г пача трева
10 г полски хвощ
Необходимо е билките да са добре размесени. За една чаша чай е необходима една препълнена чаена лъжичка от билковата смес, която се накисва в продължение на 12 часа в чаша в студена вода. Извлекът се загрява, прецежда се и се подслажда с чаена лъжичка мед. Пие се сутрин и вечер на глътки по една чаша.