Безплатни прегледи на очите за ученици организира Токуда Болница

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)

Преди началото на учебната година японската болница осигурява напълно безплатно профилактика на очните заболявания при ученици

Безплатна профилактика на всички видове проблеми с очите за ученици ще се проведе на 5 септември в Токуда Болница София. Прегледите ще се осъществяват само след предварително записване на 02/403 4000 и 02/403 4911 и са насочени към всички ученици на възраст от 7 до 18 г. с или без установени заболявания на очите. В инициативата са включени консултация със специалист-офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на  очните дъна и измерване на вътреочното налягане.

„Профилактика за установяване на проблеми с очите е препоръчително да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет – и по –често.” – алармира д-р Топов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”. Регулярните прегледи са особено важни при децата и учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие.

Всички родители, които желаят да прегледат своите деца в ученическа възраст, както и всички по-големи ученици, които сами проявяват отговорност към зрението си, могат да заповядат на 05 септември от 09.00 до 14.00 часа в Многопрофилния детски център на Токуда Болница на първи етаж.  За прегледите не са необходими направления. При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.