Как да се преборим с Диабет тип - 2?

Даниела Минчева Написана от 

(4 гласа)
Как да се преборим с Диабет тип - 2? Избрана

1. Приготвя се смес от счукани равни количества изсушени фасулеви шушулки и листа от боровинки. Кипва се 600 г вода и в нея се прибавя 1 с. л. от сместа. Оставя се да изстине, като съдът е много добре затворен; прецежда се и се пие по 1 винена чаша 4-5 пъти на ден.


2. В 500 мл вода (вряща) се слага една щипка бял имел. Оставя се да изстине. Запарката се прецежда и се пие 10 дни вместо вода. Прави се 10 дни почивка и пак се повтаря (ако е необходимо).

3. Прави се запарка от листа на бяла черница - 1 супена лъжица в 500 мл вряла вода. Изстива и се прецежда. Пие се без почивка, вместо вода.


4. В чаша вода (водна) се разбъркват 2 с. л. ленено брашно. Престоява около 1 час и се пие 3 пъти дневно, половин час преди ядене, по 1 с. л. Пие се 7 дни, а след това следват 10 дни почивка. Повтаря се, ако е необходимо.


5. Събират се пресни листа от паламида и се изстискват (може през машинка). Пие се по половин ракиена чашка само вечер.


6. В шише с по-голям отвор се слагат смлян плод от касис и захар в отношение 1:2. Съхранява се по възможност на хладно място. Приема се по 1 чаена лъжичка няколко пъти дневно.


7. Смесват се стръкове и корени от цариче, стръкове жаблек — по 100 г и лист от къпина -50 г. Вземат се 2 с. л. от сместа и се варят в 500 мл вода около 5 мин. Пие се по 1 винена чаша преди ядене, 4 пъти дневно.


8. Към 1 кофичка изцедено кисело мляко се прибавя сокът на 1 лимон. Взема се преди ядене за един ден.


9. На гладен стомах се изяжда по 1 листо индрише  в продължение на 10 дни.


10. В  1 л вода около 10 мин. се вари 1 чаена лъжица люцерново семе, след 1 час се прецежда. Пие се 3 пъти на ден по 1 кафена чашка 15 мин преди ядене.


11. На гладно се пие чай, приготвен от лешници, варени с черупките им.


12. Към 2 пакетчета счукани карамфил се слага 700 мл гроздова ракия. Кисна 3 дни, Като често се разклаща (не се прецежда). Пие се само сутрин по 1 с. л., на гладно.


13. Къпинови връхчета се варят като чай и се пият вместо вода цял ден.


14. Изпича се 1 кг леща и се смила. Сутрин се взема на гладно по 1 кафена лъжичка.


15. Прави се запарка от орехови листа и се пие на гладно, вместо вода.