13 знахарски съвета за Кокоши трън

Даниела Минчева Написана от 

(3 гласа)

1. Краката се накисват в топла вода, изрязва се кокошият трън, мястото се посипва със салицил й отгоре се слага резенче лимон. Превързва се с бинт и се преспива. След няколко повторения трънът изчезва.

2. Всяка вечер мажем с риванолова паста за животни от ветеринарната лечебница.

3.  Нагорещява се игла и се допира до тръна. След това кракът се слага в топла вода да постой 10-15 мйн. Предварително сме сложили 1 ч. л. лймонтузу.

4. Прави се топче от пчелен клей и се поставя на кокошия трън за 24 часа. Отгоре се прикрепва с лекопласт. След  снемане се получава малко мехурче, което обелваме и така в продължение на няколко превръзки изчезва.

5. След баня кокошият трън е омекнал. Леко потъркване отгоре и поставяме няколко пъти лимоново резенче.

6. Откъсваме напролет съвсем млад дребен млечок. Изстискваме върху брадавичката от млякото, което отделя, 10-15 капки.

7. Може да се ползва силен пресол - във вода се разтваря сол, намокрят се кърпи и се слага на кокошия трън. Може да се разтопи солта във винен оцет.

8. Вземат се 10-15 стръка от билката заешка стъпка (бере се през месеците юни, юли и август, когато цъфти, расте по запустели места). Варят се в 1 1/2 л вода, докато остане на 1л. Изпива се за 1 ден, леко подсладена. След 40 дни кокошият трън се руши и от корените не оставя следа.

9. Върху добре почистени след киснене крака се поставя тампон от спирт за горене, покрива се с вестник и найлон, завързва ре с бинт. Престоява така 10 мин. Може да се повтори след няколко часа.

10. Ако към тръна докосвате запалена цигара 3-4 пъти, последователно едно след друго той пожълтява, втвърдява се и се отскубва, и повече не се появява.

11. Поставя се зелена смокиня, така че млякото да се оттича върху кокошия трън. След 20 мин се избърсва мястото.

12. Смачквате 1 обелен червен домат, смесен с 1 ч. л. салицил. Компресът престоява цяла нощ.

13. Всяка сутрин нарязвате ситно корени от глухарче и правите компрес. Вечер се накисва с топла вода и се разчиства с игла, посипва се сол, с която се разтрива продължително. Накрая се намазва с млякото на глухарчето.