Пречистване на организма - І

Даниела Минчева Написана от 

(7 гласа)
Пречистване на организма - І Избрана

Предлагам ви 6 изпитани и простички съвета, за контрол върху обмяната на веществата.

1. Пийте чай от хвощ, брезови пъпки, или млади брезови листа. На 200 мл. вода се слага 1 с.л. от едната билка, оставяте да ври 5 минути. Пие  се сутрин на гладно, без да се подслажда.

2. За контрол върху обмяната на веществата най-добре е сутрин преди закуска да се изпива 150 - 200 мл. сок от лимон  или две ябълки.


3. През деня пийте чай от шипка или липов цвят (приготвя се от 1 с. л. от една от билките в 200 мл. вода, ври 5 минути.).


4. Хубаво е един път в месеца да имате три дена само на сокове и чай. Примерно, сокове с вода от ябълки, лимони, моркови, касис по 1 водна чаша през час. Ако ви се вие свят, може да се храните, но трябва да изключите соленото, сладкото, тлъстото и пърженото. В дневния режим на хранене да има повече зеленчуци, плодове, млечни продукти и по-малко количество други храни, за да не се натрупват в организма повече ненужни, вещества и токсини.


5. За регулиране на обмяната на веществата - топла отвара се държи в термос, пие се по 1 винена чаша, 3 пъти на ден, преди ядене. За целта е необходимо да се смесят по равни части мента, лайка, хмел и дилянка. Взема се по 1 с. л. от сместа и се поставя в 400 мл. вряща вода - ври 3 минути, кисне 30 мин.


6. За устойчивост на организма към инфекции - в 500 мл. вряща вода се поставят 3 стръка червен кантарион. След изстиване се прецежда и пие по 1 кафена чаша (50 мл), 3 пъти на ден преди хранене.

 

Бъдете, здрави и добри!