Хомеопатията и характера ви

Даниела Минчева Написана от 

(7 гласа)
Хомеопатията  и характера ви Избрана

За да се предпазите успешно от настинки, необходимо условие е да поддържате в тонус своя организъм. И по-конкретно нервната система, уточняват хомеопатите.

Хомеопатичното лечение продължава по-дълго от обичайното и за да постигнете резултат, трябва да вярвате в него и да ви допада да се лекувате без прилагане на силно действащи синтезирани лекарства. Но препаратите трябва да се избират индивидуално, като се взимат предвид особеностите на отделния организъм.

Хомеопатите разделят хората на 4 групи:

Тип Пулсатила
Към него се отнасят женствените, слабите, капризните и недоверчиви хора, които постоянно се нуждаят от утешение или съжаление от страна на околните. Склонни към резки промени в настроението, те винаги се стараят да се харесат на всички, постоянно изпитват лека жажда и желание за похапване на нещо сладко. На тях ще им помогнат хомеопатичните препарати, в чийто състав влиза растението пулсатила.

Тип Аурум
Това са надменни, високомерни и затворени хора, силно убедени в своята компетентност. На тях е присъщо рязкото и решително поведение. Заобикалящите ги глезят и ги смятат за силни личности, но в действителност те лесно изпадат в отчаяние, смятат се за нищожни и се засягат от всякаква критика. Обикновено тези хора страдат от главоболие и са особено чувствителни към шума и ярката светлина. Ако откривате в себе се този тип личност, можете да приемате хомеопатичния препарат аурум металикум.

Тип Сепия
Тези хора са винаги много активни, те като че ли искат да избягат от себе си и с това още повече изтощават нервната си система. Обикновено те се разкъсват между служебните и семейните задължения, спят лошо и са недоволни от своята външност. Отличават се със саркастичен ум. Те трябва да се научат да се отпускат и вечер да приемат хомеопатични препарати, съдържащи сепия.

Тип Игнация
Романтични натури, които често изпадат в депресия поради несъответствие на техните представи за света с реалния живот. Те често страдат и се затварят в себе си, търсят уединение, склонни са към преяждане. Представителите от този тип трябва по-често да се намират в приятна компания, да избират обезмаслени продукти и да употребяват препарата игнация.

Това са най-общите особености, характерни за 4-те типа, като не бива да се забравя, че правилното лечение може да избере само специалистът-хомеопат.

4 начина за самоотбрана
Съществуват няколко конкретни хомеопатични “хитрини” за бързо лечение на простудата.

Хитрина №1: лекуваме едновременно гърлото, черния дроб и нервите

Хомеопатите смятат, че болестите на носоглътката са само върхът на айсберга, а неговата подводна част са нарушенията в работата на храносмилателните органи и прекомерното напрежение на нервната система, което не позволява на мускулите да се отпускат.

Колкото и абсурдно да звучи, според хомеопатите лечението на гърлото трябва да започне с лечението на черния дроб с помощта на хомеопатичните комплекси, които съдържат вещества, способстващи за отделянето на жлъчния сок и нормализирането на работата на черния дроб. Те съдържат и релаксиращи компоненти, за които се смята, че премахват напрежението в мускулите и сухожилията.

Хитрина №2: вода срещу кашлица

За да не спусне простудата надолу, в белите дробове и бронхите, освен приемането на хомеопатични лекарства може всеки път след ядене да се изплаква гърлото с топла преварена вода. Когато сливиците са възпалени, от тях се отделят токсини, които влияят на блуждаещия нерв. В резултат на това раздразнение се появява кашлицата.
Ако сливиците се промиват, кашлицата може да се предотврати.

Хитрина №3: когато носът ни тече

При хрема е особено полезно да се използват масло от туя или хомеопатични капки за нос. На някои помага и старото народно средство – сок от лук с масло, но то може да предизвика изгаряне на лигавицата. По-добре е да се възползвате от препарат, който съдържа същите вещества, но лечението е по-щадящо и ефективно.

Често постоянната хрема е свързана с неизлекуваните в детството аденоиди. Тяхната отстраняване е безполезно, защото аденоидната тъкан може отново да се разрасне. Но хомеопатичното лечение способства за отстраняване на причината за заболяването и може да се прилага на всякаква възраст. Облекчението се усеща след 3-4 седмици.

Хитрина №4: ако искате предварително да вземете мерки

Противопростудните хомеопатични комплекси могат да се приемат и с профилактична цел, но не 3 пъти дневно, а само веднъж вечер - 20 минути преди или 1 час след ядене. Те трябва да се поставят под езика и да се разтварят в устата. Веществата се приемат и се усвояват чрез лигавицата направо в кръвта. Съществува и друг начин: хомеопатичният препарат се разтваря във вода и се пие на малки глътки.

Едновременно трябва да организирате и правилното си хранене и да се погрижите да нямате запек. А от какаото, кафето и цигарите ще се наложи да се откажете - завинаги.