Фитотерапия при камъни в бъбреците

Даниела Минчева Написана от 

(8 гласа)
Фитотерапия при  камъни в бъбреците Избрана

1.    Да се пият на ден по 2-3 чаши чай от листа на бяла бреза, който безпроблемно изхвърля камъни от бъбреците и застояла урина, но  трябва постоянство в продължителен период. Залива се 2 с. л. нарязани листа от бяла бреза, с 500 мл. вряла вода ( към която се прибавя малко сода за хляб, да разтвори смолите), без варене. След 1 час се прецежда и пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.

2.    За да подсилите отделянето на урината, пийте по 2 чаши на ден ,чай от глухарче или горски енчец.
3.    За изхвърляне на камъни, колкото и смешно да звучи,  помага подскачане на въженце или изкачване на стълби, чрез подскачане с прибрани крака. От голямо значение при лечението е да се знае от какъв вид е камъкът или песъчинките.
4.    В продължение на 3 месеца пийте сок от 1-2 лимона дневно. Ако имате проблеми, смесвайте сока с чайовете за бъбреци.
5.    Минералната вода помага, но зависи от вида на камъка.
6.    След оздравяване да се изпиват задължително ,минимум по 2 литра течности на ден, като единия литър е чай от шипки.
7.    Да се спазват стриктно режимът и диетата.
8.    Да се следи чрез ехографски изследвания състоянието на отделителната система. 
9.    В 500 мл. вода се варят 10 минути 2 с. л. плод от хвойна. След 30 минути се прецежда и изпива на 3 пъти, 30 минути преди преди  основните хранения.  Или в продължение на 15-30 дни изпивайте сок от 1 лимон с 1 с. л. зехтин и 1 ч. л. мед, по желание.
10.    Смесват се равни количества от смлени шипки и цветове от липа. Прави се горещ извлек с 2 с. л. от сместа в 500 мл. вряла вода. След 30 минути извлекът се разделя на 3 и се пие 30 минути преди хранене.
11.    В продължение на 10 дни, всеки ден се изяждат по 4-5 земни ябълки (гулия) до 200 гр. В същото време, ако е сезона на дините, се консумира диня по 2 кг. дневно.
12.    Пие се чай от царевична коса, като запарка (на 400 мл. вряла вода, 1 с. л. царевична коса).
13.    Пие се чай от шипка по 100 мл., 3 пъти на ден, до 1 месец на гладно. Изхвърлят се камъните във вид на песъчинки.
14.    Чудесно действа, чай от камшиче. С него се изхвърлят не само камъните от бъбреците, но и от жлъчката. В 400 мл. гореща вода се запарва 1 с. л. камшиче, кисне се 1 минута, прецежда се и се пие 3 пъти преди ядене.
15.    Сутрин на гладно се взема по 1 с. л. счукани плодове от хвойна.
16.    В 500 мл. вода се слагат 2 с. л. петопръстник. Ври 1 минута и се оставя да изстине, захлупено. Пие се 30 минути преди хранене 3 пъти на ден по 1 винена чаша.  Тази рецепта е полезна при бъбречни заболявания, увеличена простатна жлеза и възпаление на пикочните канали.

Скоро очаквайте -  „Диетичен режим при бъбречни заболявания”

Бъдете здрави, щастливи и безкористно добри!