Фитотерапия при хемороиди

Даниела Минчева Написана от 

(3 гласа)
Фитотерапия при хемороиди Избрана

Точната причина за появата на симптоматични хемороиди е неизвестна. Смята се, че редица фактори играят роля, включително: нередовна дефекация (запек или диария), липса на физически упражнения, хранителни фактори (бедна на баластни вещества храна), повишено вътрекоремно налягане (продължително напрягане, асцит, вътрекоремно образувание или бременност), генетични фактори, липса на клапани през хемороидните вени, стареене.

 Други фактори, които се смята, че увеличават риска, включват затлъстяване, продължително седене,  хронична кашлица и дисфункция на тазовото дъно. Доказателствата за тези предположения са недостатъчни.
По време на бременност натискът на плода върху корема и хормоналните промени предизвикват уголемяване на хемороидалните съдове. Раждането също води до увеличено вътрекоремно налягане. При бременните жени рядко се налага хирургично лечение, тъй като симптомите обикновено преминават след раждането.
Предлагам ви фитотерапевтични варианти, които успешно ще ви помогнат в борбата с хемороидите.

1.    Мехлем за хемороиди (маясъл): 1-2 стръка калоферче се смесват с бял восък, вазелин, свинска мас. Продуктите се стриват и смесват добре. Всяка вечер се мажете до пълно оздравяване. Трябва да се приемат повече течности и плодове. Да не се приема люто, солено и най-вече месо. Спиртните напитки са абсолютно забранени.
2.    Смесват се: 10 г жълт равнец, 10 г лайка и 30 г пипериче. Сместа се вари в 1 л вода около 30 минути. Пие се студено, след като се утаи и прецеди, 1 час преди хранене, само сутрин и вечер. Изпива се за 3 дни.
3.    Една шепа тетра (смрадлика)се вари в 1 л вода 10-20 минути. Прецежда се и с памуче се намазват хемороидите, . с тази отвара може да правите баня. По този начин хемороидите много бързо се успокояват, спират сърбежите и болките и след ден-два изчезват.
4.    Ако мажете по 3-4 пъти на ден болното място с мехлем, направен от по 1 супена лъжица мед, прясно краве мляко и пчелен восък, много бързо ще се отървете от неприятните хемороиди.
5.    Вземат се по 3-4 стръка от маясълче ( пипериче) и градински чай, нарязват се на дребно и се варят  в 500 мл вода, около 20 минути. Пие се по една винена чаша 3-4 пъти на ден, преди ядене.
6.    Правите мехлем от 2 с.л. свинска мас, 1 ч. л. сода за хляб и 1 с. л. сяра. Употребява се след измиване на ануса, като се намазва много добре.
7.    Половин килограм дъбови клонки се варят в 1 л вода. Да остане почти половината. Слага се на върху хемороидите, като компрес или се сяда в плитък леген.
8.    Трябва да се консумира сусамов тахан след всяко хранене по 30 г 4-5 седмици.
9.    Всеки ден вместо вода да се пие чай от плодовете на бреза ( люспестите висулки със семена по средата). Така се пречиства кръвта.
10.    През есента след пълно узряване на плода на черен бъз се изсушават самите плодчета. Изяжда се през деня 3 пъти по 10 зърна, 3 часа преди ядене, без да се консумира нищо друго. Продължавате по този начин до получаване на желания резултат.

Очаквайте продължение.