С помощта на ябълките, може да оставите цигарите!

Даниела Минчева Написана от 

(4 гласа)
С помощта на ябълките, може да оставите цигарите! Избрана

Обикновено при силно нервно напрежение, продължително безпокойство, умора, отрицателни преживявания или каквато и да е стресова ситуация, пушачите увеличават броя на изпушените цигари. Това е особено опасно, защото тютюнопушенето е отрова за сърцето. Никотинът действа съдосвиващо и стеснява коронарните съдове.

Пушачите, които страдат от чести сърдечни болки трябва да променят начина си на живот, т. е. да се откажат от цигарите и да се постараят да намалят напрежението в службата или семейството, защото в противен случай рискуват да получат сърдечен инфаркт.
В помощ на онези, на които не достига воля да откажат тютюнопушенето е билколечението.

Миризлив аир
Изсушени и нарязани на дребно корени от миризлив аир се сдъвкват бавно. Остатъците не се поглъщат, а се изплюват. Ароматичният горчив вкус на билката намалява желанието за пушене.

Ябълки
Пушачите често изпитват отвращение от ябълки. Това се дължи на взаимодействието на никотина, който се съдържа в лигавицата на червата и плодовата киселина на ябълките и дава неприятно усещане. Ако в продължение на два –три дни се спазва диета с около 20 ябълки дневно, този курс на лечение създава отвращение от тютюнопушенето. А и така си правите и пречистваща терапия на организма.

Орех
Чай от орехови преградки:
Вътрешните разделителни преградки на 4-5 ореха се накисват в топла вода, продължение на 1 ден. На другия ден се сваряват и приготвеният по този начин чай се изпива на празен стомах.
Отървете се от отровните цигари!
Бъдете здрави и щастливи!