Петър Дънов:" При рак, пийте слънчева вода и яжте червен лук!"

Даниела Минчева Написана от 

(13 гласа)
Петър Дънов:" При рак, пийте слънчева вода и яжте червен лук!" Избрана

Последните пет десетилетия се наблюдава сериозен бум на онкологични заболявания. Предпоставките са много, като стреса, немотията, неправилното и непълноценно хранене, обездвижването, тютюнопушенето и още много други. 

 

Голяма част от заболелите предпочита да се обръщат и  към алтернативната медицина, като например фитотерапия, аюрведична медицина, хомеопатия и др. 

Петър Дънов в писанията си дава много добри и ефективни съвети при този вид заболявания. Те са лесно изпълними и не пречи да се прилагат паралелно  с  медикаментозното лечение. 

„Защо са болестите в света?” –Пита и отговаря Петър Дънов.

„Те са възпитателно средство. Чрез тях невидимият свят изправя хората. Ако съвременните лекари съзнаваха това, те трябваше да учат своите пациенти, как да живеят. Не е достатъчно да измериш кръвното на болния и да му дадеш някакво лекарство. Не, хвани ръката на болния и кажи: аз ще те лекувам, ако си готов да изправиш грешките си, да водиш чист живот. „

Ето какво казва той на жена болна от рак на гърдата:

 „Трябва първо да внесеш хармония между мислите и чувствата си. Понеже чувствата ти са подтиснати, ще ги освободиш първо тях.

 1. Ще се излагаш на слънце.

2. Ще дишаш дълбоко. 

3. Ще пиеш само гореща вода. 

4. Ще ядеш всеки ден –сутрин, на обяд и вечер печен или суров кромид лук. 

Ракът, който е в теб, е аристократ , затова ще го храниш само с лук, ще го свикнеш на проста храна. На него ще му кажеш да си излиза, а на себе си ще кажеш: Не съм болна, здрава съм. Здрава съм, здрава съм, всичко у мен е така, както Бог го е създал. Всичко това ще правиш няколко месеца, като същевременно обикнеш хората, ще им вярваш, ще посещаваш болни, ще обикнеш чуждите деца като свои. 

Когато чувствата на хората станат противоположни на ума, влизат в стълкновение, когато мислите станат егоистични, ракът се образува, индивидуализират се клетките, не се подчиняват на общия закон на организма, искат да водят самостоятелен живот – това са раковите образувания. „ 

Тази жена, следвайки съвета на Дънов след три месеца успяла да влезне в дълга ремисия, може да се каже, че победила рака. 

„ За болните от рак:

* Вземат се корени от кукуряк, набождат се в една малка издълбана ябълка и така се изпичат във фурната. След това коренчетата се изваждат от ябълката, варят се и тази отвара се пие. 

* Да се пие слънчева вода (топлена на слънце). 

* Да се яде червен лук. Да не се яде месо. 

* Да се пости един ден в седмицата. 

* Да се яде много проста храна без смесване. 

Да се пие зехтин. „ 

Всички тези съвети на Учителя Дънов може спокойно да се прилагат и като превенция. 

 Два пъти в годината за по 40 дена. 

 

Използван е текст от „Нова книга за здравето” на Петър Дънов

Бъдете здрави и благословени!