Безплатни прегледи за Синдром на неспокойните крака в Токуда Болница

администратор Написана от  администратор

(1 глас)

Във връзка с международния ден на заболяването – 23 септември, широк кръг от хора ще имат достъп до безвъзмездни консултации

Пациенти с оплаквания като нощни изтръпвания в краката, мравучкане, сърбеж или болка могат да се прегледат безплатно в кабинетите по Неврология на Токуда Болница София. Това са част от симптомите на неврологичното заболяване, наречено Синдром на неспокойните крака,  от което страда 5 до 15% от населението на света.

Безплатните консултации ще се провеждат от 18 септември като се изисква предварително записване на тел.: 02/403 4000 и 02/403 4911.

Синдромът на неспокойните крака спада към т.нар. нарушения на съня – голяма група заболявания, чиято диагностика се развива активно през последните години в световен план. „За съжаление, това заболяване често е пропускано или грешно диагностицирано”, обяснява доц. д-р Иван Стайков, дм, началник на Клиниката по Неврология в Токуда. Симптомите имат циркаден (денонощен) ритъм и се проявяват главно при почивка, вечер и през нощта.

Пациентите описват неразположения като сърбеж, болка, мравучкане, крампи, затопляне. Симптомите обикновено се засилват между 23 ч. и 1 ч. след полунощ и намаляват или изчезват през втората половина на нощта. Специфичното неврологично заболяване се причислява към двигателните нарушения на съня и често пъти води до безсъние, породено от неприятните усещания. Наблюдава се зачестяване на оплакванията при бременни жени, пациенти с бъбречна недостатъчност и ревматоиден артрит.

Всички пациенти, които страдат от посочените симптоми, могат да се възползват от безплатните консултации в кабинетите по Неврология на Токуда. При установени заболявания, е необходимо пациентите да носят наличната си медицинска документация. Не са необходими направления.