"Клуб на пловдивските журналисти по целия свят" e факт

Даниела Минчева Написана от 

(0 гласа)
"Клуб на пловдивските журналисти по целия свят" e факт Избрана

Над 80 души, хора на перото и камерата, се събраха в Клуб на пловдивските журналисти по целия свят.

Емоционалният купон, ознаменувал събитието, се завихри сред изисканата атмосфера на елитния ресторант Famous House. Първи пристигнаха работещите под тепетата, а по-късно се включиха и журналисти от София. Дистанционно се присъединиха с едно голямо „да“ за инициативата и пловдивски представители на гилдията, живеещи зад граница – в САЩ, Дания, Гърция и Австралия.

Наздравица с ария от „Травиата” вдигнаха момичета от трио „Сопрано”. Под съпровода на зашеметяващите им гласове, светилата в гилдията върнаха лентата с най-знаковите моменти от кариерата си през последните 20-30 години. По-младите им колеги, които слушаха с интерес класики от медийния фолклор, се впуснаха в буйни танци до ранните часове на следващия ден.

Всичко това след изисканата атмосфера и кулинарните изсушения на ресторант Famous House. Учредителите на клуба получиха лимитирани бутилки вино с имената си и датата на основаването на организацията – изключителна изненада от „Винпром Пещера“.

„Клубът е отворен за всички журналисти и хора от медиите, свързани с Пловдив”, заяви двигателят на инициативата Надежда Кехайова. Тя покани колегите си от всички точки на света да се впишат във Фейсбук страницата на групата. Сред по-нататъшните идеи на организаторите е и учредяването на сдружение с нестопанска цел, което да защитава интересите на гилдията.

КЛЮКИ